IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla има тайна клауза, с която пречи на преподажбите на нейни коли

Неспазването на договора ви изхвърля завинаги от списъка с клиенти

Автомобилната индустрия се опитва да се справи с производствените проблеми, недостига на части и дългите забавяния на доставките на нови коли. И за да не чакат дълго време, много от клиентите са склонни да плащат повече, което позволява на дилърите да увеличават цените. Съответно, някои хора видяха възможност за печалба, като препродават своите автомобили веднага след получаването им.


Tesla


Оказва се, че в Tesla са намерили начин да противодействат на тази практика, като с него вече са се сблъскали хората, които са купили коли на марката през миналата година. Тогава цените скочиха до небесата, а стимулите, което доведе и до изчезване или намаляване на стимулите, предоставяни от държавата. Нещата се влошиха допълнително, след като собственици на автомобили на марката започнаха да ги препродават с цел печалба.

По принцип, производители оказват натиск върху дилърите, за да ги спрат да налагат големи надценки. Някои дори преместиха нови коли в инвентара си за употребявани автомобили, само за да продължат с надценките. Но пък няма решение за хората, които препродават колите си с цел печалба.

В Tesla обаче решиха бързо проблема. Компанията не използва дилъри за продажбите, а работи директно с клиента. Тя определя цените, които понякога са доста високи, което накара собственици на току-що закупени електромобили да ги продават и да печелят. За да спре тази практика, Tesla е въвела забрана за закупуване на неин автомобил от клиенти, които са хванати да продават своите коли от марката. Те са били уведомени с имейл за решението на компанията.

„Нашият екип за предотвратяване на загуби проведе разследване и установи, че действията във вашия акаунт след доставката ни са в нарушение на нашата политика за дистрибутори. С настоящото ние ще анулираме всички останали отворени поръчки от вас и вие сте добавени в нашия списък за клиенти, на които няма да бъдат продавани автомобили“, се казва в съобщението.


Tesla


Това, на практика, означава, че ако бъдете хванати да препродавате своята Tesla, няма да можете да си купите друга кола от компанията. Работата е там, че хората подписват споразумение, когато купуват колите си, но малцина го четат. Според договора, Tesla забранява препродажбата на автомобила.

„Tesla и нейните филиали продават автомобили директно на крайни потребители и ние можем едностранно да анулираме всяка поръчка, която смятаме, че е направена с оглед препродажба на превозното средство или е била направена по друг недобросъвестен начин“, се казва в клаузата.

От договора не е ясно какво означава препродажба, но очевидно клаузата се задейства, когато има повече от една кола. Това може да засегне и някои малки фирми, които работят на ръба на закона, отбелязват потребители във форума на собственици на Tesla. Дават се примери с хора, които дават своите коли под наем чрез платформа в интернет и в крайна сметка клиентите им накрая купуват автомобила.


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    айде пак безпилотни технологии този филм сме го гледали както и че двг няма да има
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Дръжката на т... ( преди 2 години )
    От тия *** и вентил не бих си взел!
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Нали се сещаш, че сега ако подпишеш договор, че можеш да си купиш автомобила накрая, не могат да го променят.Но когато подпишеш, че не можеш да купиш накрая, винаги могат да ти разрешат да си го купиш на по-късен етап и това с нищо не те задължава. Ако не е на добра цена просто няма да си го купиш!А целта им е друга. Ако след пет години вече са успели с автономното шофиране, тези автомобили да се ползват за роботаксита. Уж трябва да стане до края на годината, но ако стане след пет годи ...
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Щом ще си я купуваш, купи си я още в началото и вместо лизинг, плащай кредит. Кой ти пречи?
  • #7
    9 rate up comment 6 rate down comment
    до 2 ( преди 2 години )
    И какво, ще карам една кола 5 години, ще съм дал сумати пари за нея, и накрая имам пълна забрана, да я купя? Хахахах *** паляците
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Mt ( преди 2 години )
    А защо изобщо хората купуват тесла. Надценена ваг..ка в соц изпълнение откъм качество
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С цел печалбата да отива при тях, отпада клаузата им за обратно изкупуване след края на лизинга. Разбира се, след 5 години най-добрите електромобили няма да са Тесла, а предимно корейски и китайски та не им е много сигурна работата с печалбата.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На кой му пука за Тресла при положение че има електрически Меган
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ето пример за статия която е дезинформираща с цел създаване на интересна новина. Накратко това е фейк новина.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Цитат от оригинала ( преди 2 години )
    Ако сте взели на лизинг автомобила преди 15 април 2022 г., може да отговаряте на условията за закупуване на вашата Tesla на лизинг. Всички превозни средства на Tesla, доставени на или след 15 април 2022 г., не отговарят на условията за закупуване. Дилъри на трети страни и физически лица на трети страни нямат право да купуват превозни средства на лизинг.Новият език означава, че сега нито едно ново превозно средство на лизинг от днес не може да бъде закупено в края на лизинга.