IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 китайски автомобила, които не отстъпват по нищо на западните

Местните производители значително подобриха качеството на продуктите си

Има много неща, които българите не харесват в китайските автомобили. И за да вземете решение за покупка на такава кола, трябва да се отклоните малко от конвенционалното мислене. И ако внезапно се прокраднат съмнения, винаги има два аргумента, на които можете да разчитате - все по-нарастващото качество и достъпната цена.


Китайски коли


Всъщност не е трудно да си представим, че скоро ще караме автомобили, произведени в Китай - само погледнете пазара за битова електроника и мобилни телефони, чийто лъвски дял вече е превзет от китайски марки. Там, където доскоро европейски, американски, японски и корейски компании бяха начело, сега господства Китай.

Местните производители на автомобили не просто търсят бързи печалби чрез нови експортни дестинации, те повишават статута си, като неуморно подобряват своите продукти. Преди няколко десетилетия предлаганите от тях коли бяха обект на шеги, а днес популярността им расте пред очите ни.

Китайците най-накрая започнаха да създават свои собствени коли, като се отдалечиха от копирането на чужди идеи и стават все по-добри в това. Те са се научили да решават проблемите с качеството и са станали силно конкурентоспособни в световен мащаб. Ето някои от последните им постижения - модели, за които създателите не трябва да се срамуват.

5 китайски автомобила, които по нищо не отстъпват на западните (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Преди няколко години китайските Брилианс не покриваха краш тестовете и бяха забранени в Европа. Дано са пооправили нещата. Китайците са добри в копирането, все още. Има и изключения естествено. Вече го обясниха, произведено в Китай, не означава собственост върху технологиите. Те върхови такива нямат!
  • #14
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Nawi ( преди 1 година )
    Zashto ne kitaiski, naprimer Volvo e sobstvennost na Geely i se proizvejda v kitai koeto malko balgari znaiat....
  • #13
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 1 година )
    Ако ги пуснат нови под цената на дачия ще има ли нтерс и успех.
  • #12
    20 rate up comment 14 rate down comment
    Реалист ( преди 1 година )
    Не само, че по нищо не отстъпват, а са дори по-добри. Китайците пръскат икономически, технически, най-добрите телефони, най-добрите коли, най-иновативната техника - с една дума Евала на китайците. Имат напълно функционален огъващ се touch дисплей с дебелина като на лист хартия, нещо което i-*** ще си мечтаят още дълги години напред. Да не говорим колко улесняващи живота ни джаджи се бълват от там в индустриални количества по целия свят. Може само да сме им благодарни.
  • #11
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да бяхте развили темата. Иначе което успях да намеря в Интернет не ми се видя да ги подаряват. Все още помним цените на тези дето ги сглобяваха в България
  • #10
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Авторчето , с кои китайски марки електроника е залят домът ми, че нито една не можах да открия!? Ти, правиш ли разлика между това чия е марката и къде е произведено нещо? Либхер примерно, явно, е българска марка???
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Кольо ( преди 1 година )
    Ще купуваме китайски.... Ама.... като станат....втора ръка.....След 10 години.....
  • #8
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Киро ( преди 1 година )
    7 нищо от изброеното, Волво е конструиран от шведи, изработен от шведи. Компанията майка е купена от китайци. Заради манталитета си китайците никога няма да могат да повторят успехите на Япония и Ю.Корея. Като не си работил с китайци, няма как да знаеш.
  • #7
    17 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    а флагмана на китайската автоиндустрия волво защо не е в списъка или те бяха шведи но сглобени в китай или беше обратното китайци сглобени в швеция или китайци сглобуни в китай че се обърках
  • #6
    12 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Видяхме ги евтините китайски телефони по 1000еврака на цената на топ-гамата на самсунг