IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският клонинг на Porsche Panamera ще струва около 50 000 лв.

Въпреки приликите, електрическата Ora Lightning Cat е с по-скромни възможности

Марката за електрически автомобили Ora, собственост на Great Wall Motors, се готви да пусне на пазара клонинг на Porsche Panamera, наречен Lightning Cat. Министерството на индустрията на Китайската народна република сподели първите снимки на действителния сериен модел.


Ora Lightning Cat


Както можете да видите, колата не се е променила много по пътя към конвейера. Единствената разлика е появата на надписи с името на модела. А отчетливо е видно, че корпусът на Lightning Cat е вдъхновен от немското Porsche Panamera. При създаването на предницата псевдо дизайнерите са променили малко нещата, но пък очевидно са били вдъхновени от легендарното 911.

Иначе китайското менте е с размери: дължина 4871 мм, широчина 1862 мм, височина 1500 мм, междуосие - 2870 мм. Любопитното е и че, благодарение на Министерството на индустрията на Китай вече станаха известни някои технически характеристики на модела. И така, първите версии на Ora Lightning Cat ще се задоволят с един електромотор с мощност 204 конски сили.


Ora Lightning Cat


Представянето на такава кола ще е далеч от впечатляващо, но, според китайските медии, скоро ще се появи и версия с два двигателя, чиято системна мощност, очевидно, ще надхвърли 400 коня. 

Пазарният дебют на колата ще се състои през второто тримесечие на тази година. Въпросът е колко ще струва? Приблизителната цена на китайския клонинг на Porsche Panamera ще бъде около 200 000 юана (приблизително 54 000 лева), което, съгласете се, е значително по-евтино от оригинала. 

0 от 500