IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа нова версия на електрическия си пикап

Серийното производство на Cybertruck ще стартира през 2023 година (ВИДЕО)

Компанията Tesla представи нова версия на електрическия си пикап Cybertruck, която ще се появи в серийно производство през 2023 г. Автомобилът беше показан в рамките на специалното мероприятие „Cyber Rodeo“, организирано в новото предприятие Giga Texas, което беше открито преди дни.


Tesla Cybertruck


Както пише InsideEVs, новият автомобил се отличава от представени по-рано прототипи по наличието на традиционни странични огледала, по чистачките, а също така и с променената главна оптика с допълнителни елементи в долната част на каросерията.

Освен това, пикапът е оборудван с интегрирани специални камери, които разпознават собственика, след което електрониката автоматично отваря врати при неговото приближаване.


Tesla Cybertruck


Първата версия на Tesla Cybertruck беше представена през ноември 2019 г., а нейното серийно производство трябваше да стартира до края на 2021 г. Впоследствие Илон Мъск отложи премиерата на пикапа, а през септември стана ясно, че производството се отлага с още една година и така то ще започне най-рано през 2023 г.

Пилотният вариант на машината беше подложен на жестоки критики заради прекалено примитивния си дизайн. Това накара Мъск да обеща промени във външността преди излизането в серийно производство, но не и радикална промяна.



Електромобилът ще се предлага в три основни модификации – с един, два или три силови агрегата. Най-слабата версия с един мотор ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, докато тази топ-вариантът Tri Motor ще прави същото за 2,9 секунди. Обявени пробег с едно зареждане ще варира от 400 до 800 км.


0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Браво ( преди 2 години )
    Макар и в статия с фалшиви новини, все пак завоалирано написахте статия, че Тесла откри четвъртия си завод за производство на електромобили, който е най-големият завод за производство на автомобили в света.Неистините - Илон Мъск не е обещавал да променя дизайна на пикапа, а първоначално говореше за намаляне с малко на размерите му, за да влиза в стандартен гараж, но после май и от това се отказа. Точно както се отказа и от 1 моторния вариант и вече не се предлага, но вече има 4 моторен.