IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как е тествана първата Lada Niva

След няколко дни всъдеходът ще навърши 45 години (ВИДЕО)

Тази пролет всъдеходът Niva празнува своята 45-годишнина - първият сериен автомобил слиза от поточната линия на завода на ВАЗ в Толиати на 5 април 1977 година. Проектът Lada History публикува любопитен видеоклип от същата година, когато Niva се появява на бял свят.


Lada Niva


Кадрите от съветската кинохроника показват фрагменти от пътни и лабораторни тестове, а също така са запечатали за първи път колата в окончателния ѝ вид. Интересно е да се наблюдава недоверието в очите на пролетариата, когато заводските изпитатели им показват Niva.

През онези години все още има скептицизъм към първите модели на ВАЗ, които в началото изглеждат твърде „нежни“ в сравнение с други съветски автомобили. А когато става въпрос за офроуд и при наличието на грубувата УАЗ-ка, новата Niva не вдъхва доверие. Но в крайна сметка Niva много бързо доказва своята стойност.



Странното е, ча тази кола продължава да се произвежда, а между другото, този модел, който сега се нарича Lada Niva Legend, е един от трите автомобила, които АвтоВАЗ може да продължи да произвежда, дори ако настоящата трудна ситуация с Русия продължи да се развива неблагоприятно за страната.


0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Да ( преди 2 години )
    А нас къде ни върнаха? Тогава поне сглобявахме коли, камиони, трактори, мотоциклети. Правехме по няколко милиона акумулатори за целия СИВ. Стартери и генератори за Лада, Шкода, Фиат, Вартбург и Трабант. Сега им правим седалките. Няма газ, минаваме на дърва. Цяла Европа се връща в 20 век. За да угоди на краварите. Като си ***, ще си плащаш. Но плащат обикновените хора, а не политиците. Това е картинката. На вас младите много неща ви се струват невъзможни, но ще ги изпитате. Дано не за дълго.
  • #1
    26 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бъдещето на руското автомобилостроене. Да им го пуснат този клип като реклама по телевизията, ведно с образа на др. Путин, гледащ строго от горният ляв ъгъл ;). За 1 месец, тези се върнаха в средата на 20-ти век ;))) И пътя е здраво надолу.