IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е най-скъпата Lada Niva в историята

Цената на специалната версия превишава 35 000 евро

Германската компания ACG-Auto Center подготви специална версия на руския всъдеход Lada Niva, която с право претендира за най-скъпия вариант на легендарния модел.


Lada Niva Zubr Concept Pick-up


Това не е първият подобен опит на специалистите от тунинг-ателието, които обикновено наричат своите творения Zubr. Затова и този автомобил получава името Zubr Concept Pick-up, което е напълно логично, тъй като задните седалки са заменени от компактно товарно пространство.

Корпусът е боядисан с полихромна защитна боя Raptor, а в купето има нови арматурно табло и седалки с лого Zubr на подглавниците. Технически промени по автомобила не са правени, с изключение на това, че 1,7-литровият двигател вече отговаря на стандарт Euro-6, необходим за продажби в Европа.


Lada Niva Zubr Concept Pick-up


Автомобилът е напълно нов – произведен е само преди дни, като има пробег от само 10 километра. Освен това, той се продава, тоест същата кола може да бъде направена по поръчка, чието изпълнение отнема 3 месеца.

Що се отнася до цената, това наистина е най-скъпата Lada Niva в историята (изключваме специално подготвените спортни версии на модела). На белгийския сайт Autoscout 24 и на германския Mobile моделът Zubr Concept Pick-up се предлага за 35 000 евро, а на френския Reezocar цената му е 37 800 евро.


Още снимки на специалния модел - вижте в галерията:


Снимки: ACG-Auto Center


0 от 500