IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадците на бензин станаха брутални в кризата

Полицията в САЩ предупреди за нов начин за източване на горивото

Високите цени на горивата повишиха и броя на кражбите на бензин от паркирани коли, като съответно направиха престъпниците още по-изобретателни и по-брутални. Полицията в САЩ съобщи за нов начин на действие на крадците, който нанася сериозни поражения върху автомобила.


пробит резервоар


Нападателите предпочитат да не губят време в разбиване на люка и изпомпване на горивото от резервоара по традиционния начин. Вместо това те директно пробиват дупка на резервоара и оставят гравитацията да свърши останалото. За целта се използва бормашина, като цялата „операция“ отнема съвсем кратко време.

От началото на март един галон бензин (3,78 литра) в САЩ поскъпна с над 15% и това увеличи кражбите. Полицейското управление в Еверет (Вашингтон) предупреди, че кражбата на бензин чрез пробиване на дупки в резервоара застрашава безопасността на собственика на автомобила. Органите на реда съветват шофьорите да паркират колите си в гараж или на осветени участъци от пътя.

Отбелязва се още, че цената на един резервоар е далеч по-голяма от тази на горивото в него, което в зависимост от модела варира от 200 до 500 долара. Нападателите обаче изобщо не се интересуват от това – само за минути с помощта на електрическо бормашина те пробиват дупка и източват бензина. Това се случва най-вече при автомобили, които имат система за блокиране на люка на резервоара.


0 от 500
  • #2
    31 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1: Нещо ядосан ми се виждаш, да не защото ти плащат в рубли :)
  • #1
    24 rate up comment 40 rate down comment
    Слава на Украйна! ( преди 2 години )
    Това не е истина! В рая на земята САЩ не се краде нито бензин, нито нищо. Убийствата са непознати, а изнасилвания има само между роднини и те не се наказват защото се женят помежду си. Това с кражбите е руска пропаганда!