IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадците на бензин станаха брутални в кризата

Полицията в САЩ предупреди за нов начин за източване на горивото

Високите цени на горивата повишиха и броя на кражбите на бензин от паркирани коли, като съответно направиха престъпниците още по-изобретателни и по-брутални. Полицията в САЩ съобщи за нов начин на действие на крадците, който нанася сериозни поражения върху автомобила.


пробит резервоар


Нападателите предпочитат да не губят време в разбиване на люка и изпомпване на горивото от резервоара по традиционния начин. Вместо това те директно пробиват дупка на резервоара и оставят гравитацията да свърши останалото. За целта се използва бормашина, като цялата „операция“ отнема съвсем кратко време.

От началото на март един галон бензин (3,78 литра) в САЩ поскъпна с над 15% и това увеличи кражбите. Полицейското управление в Еверет (Вашингтон) предупреди, че кражбата на бензин чрез пробиване на дупки в резервоара застрашава безопасността на собственика на автомобила. Органите на реда съветват шофьорите да паркират колите си в гараж или на осветени участъци от пътя.

Отбелязва се още, че цената на един резервоар е далеч по-голяма от тази на горивото в него, което в зависимост от модела варира от 200 до 500 долара. Нападателите обаче изобщо не се интересуват от това – само за минути с помощта на електрическо бормашина те пробиват дупка и източват бензина. Това се случва най-вече при автомобили, които имат система за блокиране на люка на резервоара.


0 от 500
  • #12
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Оня ( преди 2 години )
    През 90те се крадеше така, само че с много остро дебело шило.Ние сме го измислили, не Америка
  • #11
    20 rate up comment 4 rate down comment
    До номер 8 и 9 ( преди 2 години )
    Нещо важно изпускате.Тука още сме останали хора, там почти Няма Хора.Там на улицата се водят разговори с насочени пистолети, хората си седят на моравата пред къщата с пушка в ръце и за измислената ковид пандемия докато всички купуваха храна и тоалетна хартия, те се запасяваха с пистолети и муниции.Дори имаха недостиг на оръжия в един момент.Да не говорим за инцеста там, да не говорим за умствения им капацитет и тровенето на климата, ама там няма ЕВРОстандарти и именно от тях никой не търси сметк
  • #10
    18 rate up comment 4 rate down comment
    ДагодухаФащ ( преди 2 години )
    До номер 1 : с теб съм, братко. Мразя хи и аз в червата
  • #9
    6 rate up comment 18 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    До 1Много злоба сте насъбрали в себе си гледам... Не е полезно това.Да ви питам един въпорс: Някога били ли сте в САЩ?
  • #8
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Аз да ви обадя ( преди 2 години )
    В САЩ явно е по-голяма гладория от Бг, да тръгнеш да дупчиш резервоари за 15% повишение!?! Ние с 20 до 60%повишения на ток, вода, парно и то всяка година, ние какво да кажем?
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На времето се правеше с кирка
  • #6
    24 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    фашкийски американски щати
  • #5
    24 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "..с помощта на електрическо бормашина ..."- неграмотен беше и такъв ще си останеш, Петре!
  • #4
    29 rate up comment 3 rate down comment
    mariovial ( преди 2 години )
    С такива коментари най-много няколко цента да изкараш. За долар ще ти трябва повече злоба, съжалявам но тази не е достатъчна! А всъщност ние тук си говорим за автомобили така че, ако обичаш.....
  • #3
    18 rate up comment 38 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Не, в центове, че зелената хартия я пращали в Украйна да се бърше отзат героичната им армия! Нещо друго ще питаш ли?