IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадците на бензин станаха брутални в кризата

Полицията в САЩ предупреди за нов начин за източване на горивото

Високите цени на горивата повишиха и броя на кражбите на бензин от паркирани коли, като съответно направиха престъпниците още по-изобретателни и по-брутални. Полицията в САЩ съобщи за нов начин на действие на крадците, който нанася сериозни поражения върху автомобила.


пробит резервоар


Нападателите предпочитат да не губят време в разбиване на люка и изпомпване на горивото от резервоара по традиционния начин. Вместо това те директно пробиват дупка на резервоара и оставят гравитацията да свърши останалото. За целта се използва бормашина, като цялата „операция“ отнема съвсем кратко време.

От началото на март един галон бензин (3,78 литра) в САЩ поскъпна с над 15% и това увеличи кражбите. Полицейското управление в Еверет (Вашингтон) предупреди, че кражбата на бензин чрез пробиване на дупки в резервоара застрашава безопасността на собственика на автомобила. Органите на реда съветват шофьорите да паркират колите си в гараж или на осветени участъци от пътя.

Отбелязва се още, че цената на един резервоар е далеч по-голяма от тази на горивото в него, което в зависимост от модела варира от 200 до 500 долара. Нападателите обаче изобщо не се интересуват от това – само за минути с помощта на електрическо бормашина те пробиват дупка и източват бензина. Това се случва най-вече при автомобили, които имат система за блокиране на люка на резервоара.


0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Смяятай колко много мангизи имат братята Хамериканци, щом като почнаха да крадат горива. Вс еедно гледам БГ през 1992 г., когато беше опасно да си оставиш колата на неосветено място вечерта. ЕДНО КЪМ ЕДНО!!!
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Преди 3-4 години бяха пробили резервоара на Астрата на брат ми. Добре, че е на газ, но естествено и бензинец трябва.
  • #20
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Учете ги, учете ги ( преди 2 години )
    Веднага изтривайте статията, шматки такива!
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Роко Скиавоне ( преди 2 години )
    Е да това си е старата школа преди 20 години в европа където се виждаха пътни машини,се източваше нафтата ,туби се намираха на автомивмките от некви препарати
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Навремето и в Бг. имаше такива бандити дето се занимаваха с кражби на гориво. Но те точеха само дизел от камиони. Обикаляха през нощта по разни глухи паркинги и покрай фирми където има паркирани камиони или влекачи и им пробиваха резервоарите с винтоверт. На влекачите обикновено са алуминиеви резервоарите и се пробиват лесно за секунди. А дори в празен резервоар на голям камион все има останали едни 100-150 литра на дъното. Пълен може да удариш над 500 литра.
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Дън ( преди 2 години )
    харесва това!
  • #16
    29 rate up comment 12 rate down comment
    Ваксата ( преди 2 години )
    Края на Америка, НАТО и Европейския съюз идват много скоро ,след това следват поне няколко десетилетия МИР на тази планета.
  • #15
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Митре ( преди 2 години )
    Е ние не ги стигнахме американците, *** те по нашия път са тръгнали. Преди десетина години ни пробиха резервоара на един от бусовете в Люлин. Естествено не го сменихме, а го залепихме, само дето не си спомням с какво че да им помогна на брадърите с ганьовски акъл.
  • #14
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Българин ( преди 2 години )
    А камионите, пикапи и т. Н. които карат с по 7, 8 ,10 литрови мотори на дизел как ви се струват? Една тяхна кола замърсява колкото поне 10 коли тук. Само дето броя на колите там е към 1 милиард. И замърсяват 10 пъти повече. Какво да им гледам там, номер 9? Дебелите дирници, корени, сганта по улиците или липсата на образование? Кое да гледам? Как братя, сестри и братовчеди инбрийдват до такава степен, че правителството ги кастрира насила, че вече няма накъде? На теб кое ти е любимото, номер 9??
  • #13
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Мани мани ( преди 2 години )
    Нормално - in the land of the free, затворите са стотици пъти повече, отколкото по другите държави. А не се ли питате защо? Защото всяка ***, която не става за нищо - отива там да се развива, понеже е чула от други, че там са си добре. И наистина са си добре. Печатат си пари без обезпечение. Крадат чуждо злато. На *** на крек му дават помощи в размер на 1000-1500 долара месечно. Населението вярва, че star wars е по истински случай, а хляба "расте" в магазина. Добре са си. Перфе направо