IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Космическа сметка за скоростна кутия стресна собственик на Audi

40 000 долара са поискали от англичанин за ремонта на 5-годишно R8 Spyder Quattro V10

През 2021 г. англичанинът Джим Стрийт си купува Audi R8 Spyder Quattro V10, като плаща 87 000 британски лири за суперколата, която е произведена през 2017 г. Мъжът я закарва при местен дилър на марката за обслужване и нова гуми, като получава сметка от 4500 лири, които плаща. След това обаче историята се превръща в истински кошмар за англичанина, съобщава Nottinghamshire Live.


Audi R8


Стрийт взима колата от сервиза на Audi и малко по-късно усеща смущаващ шум, който се усилва. Мъжът връща автомобила, за да бъде прегледан и съответно ремонтиран. Две седмици по-късно Джим получава сметка за 31 289 лири, като в нея освен ремонтите е включена и смяна на скоростната кутия, която струва 29 000 лири.

„Това не е възможно, та тази сума е достатъчна за депозит за нова къща. Никой не ме предупреди, просто ми казаха – ето ти колата, плащай и си тръгвай“, оплаква се мъжът. Той допълва, че е бил подготвен за ремонт в рамките на 5000-10 000 лири, но не и за подобна сума.


Audi R8


Англичанинът твърди, че в цялата ситуация има нещо нередно, защото във фактурата му е било посочено, че дилърът може да изкупи колата и така да уреди финансовите отношения между двете страни. Стрийт е категоричен, че това е изнудване и обвинява дилъра в неадекватно поведение.

От дилърството обаче твърдят, че сметката е толкова голяма, тъй като колата е модифицирана – нещо, което Стрийт отрича. Съответно, гаранция на автомобила е отпаднала. На същото мнение са и от представителството на Audi във Великобритания, откъдето са влезли в контакт със собственика и се търсят възможности за решаване на проблема.

0 от 500
  • #2
    17 rate up comment 36 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да би мирно седяло, не би чудо видяло -българска поговорка. За тази сума можеше да си вземе една Tesla model S P100D и да има много по-бърз и безпроблемен автомобил от тази котора.
  • #1
    6 rate up comment 15 rate down comment
    IM-дртУАЙТBoY! ( преди 2 години )
    Мн.елементарно: ...взима колата от сервиза на Audi и малко по-късно усеща смущаващ шум, който се усилва... Чисто и просто, некой наХакан младЕЖ от сървиза по време на ремонта е решил да се изфука като повози и дрифтира малко с гаджето си и съответно оттам и яко повредената скор.кутия - Нищо НОВО под Слънцето и затуй то3 наивникхь требе да се бръкне с Ш0Киращата с/ка на стойност - ЧИСТО НОВА лека КОЛА - ФАКть!