IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Космическа сметка за скоростна кутия стресна собственик на Audi

40 000 долара са поискали от англичанин за ремонта на 5-годишно R8 Spyder Quattro V10

През 2021 г. англичанинът Джим Стрийт си купува Audi R8 Spyder Quattro V10, като плаща 87 000 британски лири за суперколата, която е произведена през 2017 г. Мъжът я закарва при местен дилър на марката за обслужване и нова гуми, като получава сметка от 4500 лири, които плаща. След това обаче историята се превръща в истински кошмар за англичанина, съобщава Nottinghamshire Live.


Audi R8


Стрийт взима колата от сервиза на Audi и малко по-късно усеща смущаващ шум, който се усилва. Мъжът връща автомобила, за да бъде прегледан и съответно ремонтиран. Две седмици по-късно Джим получава сметка за 31 289 лири, като в нея освен ремонтите е включена и смяна на скоростната кутия, която струва 29 000 лири.

„Това не е възможно, та тази сума е достатъчна за депозит за нова къща. Никой не ме предупреди, просто ми казаха – ето ти колата, плащай и си тръгвай“, оплаква се мъжът. Той допълва, че е бил подготвен за ремонт в рамките на 5000-10 000 лири, но не и за подобна сума.


Audi R8


Англичанинът твърди, че в цялата ситуация има нещо нередно, защото във фактурата му е било посочено, че дилърът може да изкупи колата и така да уреди финансовите отношения между двете страни. Стрийт е категоричен, че това е изнудване и обвинява дилъра в неадекватно поведение.

От дилърството обаче твърдят, че сметката е толкова голяма, тъй като колата е модифицирана – нещо, което Стрийт отрича. Съответно, гаранция на автомобила е отпаднала. На същото мнение са и от представителството на Audi във Великобритания, откъдето са влезли в контакт със собственика и се търсят възможности за решаване на проблема.

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Някой ( преди 2 години )
    Като им дава колата за обслужване. Няма шумове. Като я взема, вече има. А дали, като са и сменяли масълцето, не са я прецакали нещо.
  • #11
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е Ауди разбираш че караш като влезеш в сервиза.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    En ( преди 2 години )
    Във Великобритания има доста оплаквания от дилърите на Ауди, пишат на документи че всичко е сменено а всъщност не са пипали нищо, проблема не е в марката на колата а в това че дилърите не ги обслужват умишлено за да се счупят и да ви продадат после скъпо струващи части
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Leo ( преди 2 години )
    В момента обслужване на новото Рс6 в Порше София запад с всички масла и филтри е 1900 лв. Ако имаш малко връзки и малко познати , тази цена спокойно ще падне на 1500лв. Във Великобритания яко ги товарят хората, а и така като гледам явно сменят части ...
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Njkop ( преди 2 години )
    Около 10хил.Бьлгарски лв за гуми и масло,то трябва половин тон масло да са налели ,и гумите сигурно със златен Кант
  • #7
    24 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Един GT-R щеше да си купи за тези пари и да не говорим, че е 100 по-добър от R8
  • #6
    25 rate up comment 17 rate down comment
    Любо ( преди 2 години )
    Никога не си купувайте:НЕМСА КОЛА!СКЪПИ,ЗА СМЕТКА НА ТОВА:НЕКАЧЕСТВЕНИ!НЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА,МАЗОХИЗМА НА ***!ТОВА НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНИЕ,А ПРАВИЛО ПРИ:МЕРЦЕДЕС,БМВ,АУДИ,ФОЛКСВАГЕН!ИСТИНСКИ КОЧИНИ НА:ТРОЙНО-ПЕТОРНИ ЦЕНИ,И ЕЖЕМЕСЕЧЕН СКЪП СЕРВИЗ!!!
  • #5
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Е да отива на съд. Там ще анализират, има вещи лица, експерти и така ще ги подпре , че ще се молят нова кола да му дадат. При всички положения за такъв скъп ремонт трябва първо да се попита собственика. Също и какво точно са правили тия мушмуроци в сервиза при смяната на гуми, има и там какво да се разрови.
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    В официалните сервизи се записва показанията на километража, така че е изключено, ама ти откъде да знаеш. Или важното е да напишеш нещо? Нещо за новия Дженезис?
  • #3
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Друг ( преди 2 години )
    Ми те и двигателя можеше да сменят. Съд и да вземе на дилърчето апартамента