IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли какво е "тираджийска пералня"?

Любопитно изобретение, което е полезно на дълъг път с камион

Неведнъж сме ви разказвали за най-различни трикове, използвани от професионалните шофьори на големи камиони. някои от тях са доста хитроумни, а други - не толкова, но независимо от всичко са интересни за широката аудитория. Именно за едно такова изобретения ще ви разкажем сега.


тираджийска пералня


Става дума за импровизирана тираджийска пералня. Особено разпространени такъв тип перални са в Турция и Русия, където за подобно решение не може да бъде наложена глоба. По европейските пътища обаче също може да се срещне TIR с прикрепена голяма туба на едно от колелата.

Условието е пластмасовият съд да е с по-голям отвор и да се побира във вътрешния диаметър на джантата. В съда се поставят мръсните дрехи, налива се вода и препарат за пране, а тубата се стяга със специален колан (какъвто има в арсенала си всеки тираджия) за джантата. Шофира се бавно (до 50 км/ч), а центробежната сила върши останалото.

0 от 500