IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьори в САЩ са в шок – трябва да си зареждат сами колите

В някои щати все още има забрана за подобно действие, но тя е на път да отпадне

От средата на миналия век в някои американски щати на шофьорите е забранено да зареждат сами автомобилите си. Сега, на фона на пандемията, собствениците на бензиностанции настояват за отмяна на тази забрана, но много от шофьорите са против.


бензиностанция


Два щата - Орегон и Ню Джърси, засега остават последната крепост на професионалните „пълначи“. В тях още през 70-те години е решено, че шофьорите трябва да бъдат предпазени от „излагане на опасни бензинови пари“, както и да бъде премахнат риска от разливане на гориво.

В началото на 2018 г. е направен първият опит да се позволи на шофьорите сами да зареждат колите си, като причината е липсата на обслужваш персонал. В районите с население под 40 000 души се появиха първите бензиностанции на самообслужване, но законопроектът за тяхното създаване се провали през 2019 г.


бензиностанция


Година по-късно, на фона на пандемията, местните власти все пак разрешиха на шофьорите сами да си сипват гориво, но това продължи две седмици. Част от водачите признаха, че дори им харесва – най-вече заради миризмата на бензин, но повечето бяха категорични, че не могат, а и не искат „да се справят с отвратителна стара дюза за пълнене, докосната от 50 души този ден“.

Оказва се, че голяма част от жителите – най-вече на Орегон, никога не са зареждали автомобилите си сами и не знаят как да го направят. По-възрастните от тях никога не са напускали пределите на щата си, а ако все пак са го правили, то не е било с автомобил.

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Quarts ( преди 2 години )
    Не пишете глупости , тука всеки сам си зарежда , автомобил камион или мотоциклет .
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 2 години )
    Преди три месеца пътувах от Барселона до София.Зареждачи в Испания,Франция и Италия няма.Има само в Сърбия и България.Най-хубавите бензиностанции са в Сърбия и България.
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    80% от населението на САЩ са *** и прости, но системата на тяхната 200 годишна държава е социално обърната към народа и от малки децата ги учат, че са най-великите. А ние българите докато не спрем да използваме понятието "България е малка страна, колкото една човешка длан", ще си останем с ниско самочуствие.
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всичко добре, докато не почнат редовно да се самоподпалват по бензиностанциите. Тогава вместо недостиг на зареждачи, ще се получи недостиг на пожарникари. Както и да се въртиш и сучеш, задн*ка си ти е все отзaд...
  • #13
    13 rate up comment 0 rate down comment
    професионален налива ( преди 2 години )
    скед 5 години в шел, омв и бенита се преместих в Германия и останах без професия.. тук всеки си пълни сам резервоара ужас наложи се да пържа картофи в макдоналдс и сега да разнасям доставки с Хермес за да мога да платя наема и евентуално да купя хляб от Алди
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Доктора ( преди 2 години )
    Айде стига бе...че скоро ще искат придружител и в тоалетната да и сваля гащите...да не си оцапат кунките бе...малейй..
  • #11
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Вие господа умници ( преди 2 години )
    Като ходите в месарница карат ли ви да си режете месото или да сте касапи,това с бензиностанции на обслужване си е бензиностанция зарезил,та обикновения клиент знае ли мерките за безопасност,драскачи ***,бензиностанция без персонал е грозна верига за клиента,има една поговорка спестили от зарязване на лозята после от торенето пръскането и орането и накрая спестили и гроздобера,та тези вериги бензиностанции са същите.
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пълна лъжа ! В Америка хората си зареждат сами !
  • #9
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Ооп ( преди 2 години )
    Искам да видя някоя кифла в бг сама да си сипе гориво
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Интересно ( преди 2 години )
    За колите не съм виждал нито в джързи нито в орегон сами да си зареждат, а за тировете от 15 години никъде не са ми зареждали горивото.аз съм обиколил всички щати без Аляска и Хаваи. Даже все се учудвам в бг как никой не знае как да си сипе гориво хаха