IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Действията, които дразнят най-много шофьорите на пътя

Неизползването на мигач е лидер в класацията, сочи проучване

Кои действия на участници в движението най-много дразнят шофьорите? Отговор на този въпрос дава проучване на медийния холдинг Rambler&Co, в което са участвали повече от 10 000 водачи от различни региони.


шофьор


Оказва се, че шофьорите най-много се дразнят, когато техните колеги не използват мигач. Това е посочено от 13% от респондентите. На второ място се нарежда засичането от друг автомобил (11%), а на трето – неправилното паркиране, при което се пречи на преминаването на други коли (10%). Непосредствено след това се нарежда изпреварването в насрещната лента, за да не се чака (9%).

„Оказва се, че най-малко от анкетираните се дразнят, когато някой ги помоли с присветване на фаровете да му отстъпят място на пътя (3%), а също така и движението зад автомобил със специален режим (3%)“, се казва в изследването, което е публикувано от Autonews.

Пешеходците също не са подминати, като най-често те дразнят шофьорите с използването на телефон, докато пресичат (23%). Следа пресичане на забранено място (19%) и игнориране на светофара (13%). В същото време 12% от водачите се оплакват от непредсказуемите действия на пешеходците, а 11% - от велосипедистите.

В изследването се посоча също, че включването на аварийните като „благодарност“ за отстъпване място на пътя се оценява от 36% от запитаните. За 25% е достатъчен само извинителен жест с ръка. Според 19% най-доброто решение в случая е възможно най-бързо да бъде освободен пътя, а само 5% настояват за извинение с думи.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    По-точно е защото се карат в. България основно от местните батки и ,,готините" пичове и кифли.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Все БМВ в коментарите, ама то гроздето кисело. Мен пък ме дразнят шкодаджиите, защото изпреварват в завои и населено място и не спазват дистанция по магистралата! Не може да караме със 140 км/ч и той да е на 5-10 м от предия автомобил! И ми е писнало от това да изпреварвам таралясници на извънградско и след минути влизайки в поредното село, таралясниците ми се лепят до задна броня (защото не са намалили до указаните 40 на табелата), ама то *** не спазва нищо, само хейти и плюе (БМВ)
  • #6
    29 rate up comment 0 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Много нещша дразнят НО най-отвратителното е когато караш по магистралата - двете ленти са с плътни колони и някой в лявата лента вземе да присвятка да се отбиете всички да мине ТОЙ.Пускам го и почвам аз да му присвяткам - естествено той няма къде да иде щотото пред него е плътна колона и той не е дука на Перник нито барона на Твърдица за да му се прави път.
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    ами тока скъп пестят скръндзите от мигачи
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имам чувството, че беемветата ги продават без мигачи. От ВАГ групата също не остават по-назад, но чат-пат при тях някой ги изпоюзва. Най-отвратително е да чакаш на светофар и когато светне зеленио тоя пред теб да пусне ляв мигач а тея вдясната лента да си карат спокойно направо, а то дасисе прецакал,заради този пред теб. Направо издивявам в такива случаи. Случвало ми се е дори и изобщо да не пусне мигач, а направода свие леко в ляво и по това да се разберат намеренията му. Гоюеми изро-ди има...
  • #3
    30 rate up comment 2 rate down comment
    148 ( преди 2 години )
    Не го пускат,щото ше вземе да се счупи лостчето,пък те все събират лев за масло!!!
  • #2
    29 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не пускат мигачи, защото е много скъп тока а електромера върти!!!
  • #1
    33 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами да, доста е дразнещо престрояването без мигач.Често срещано при BMW драйверите.Така и не зная защо го правят, Може би нещо ги притеснява да ги ползват ?