IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12-те най-бързо зареждащи се електромобили

Станциите за скоростно увеличение на пробега трябва да премахнат притесненията на хората

Електрическите превозни средства (EV) стават все по-популярни, а компаниите-производители работят за разрешаване на една от най-големите пречки за още по-сериозното им навлизане на пазара – притесненията от пробега с едно зареждане. Много от потенциалните купувачи все още са обезпокоени от обхвата и от наличието на инфраструктура за зареждане, като това ги кара да гледат с недоверие на колите на ток.


зарядни станции


Един от начините за решаване на проблема е разпространението на станции за бързо зареждане с постоянен ток (DC). Те осигуряват постоянен ток на батерията за разлика от преобразуването на тази мощност от зарядно устройство за променлив ток от ниво 2 (AC Level 2). В същото време обаче трябва да има и електромобили, които да се справят със скоростта на зареждане на най-високо ниво.

Самото зареждане също зависи от няколко променливи, като например дали се зарежда с AC Level 2 или DC бързо зарядно устройство, а също така от състоянието на батерията и колко киловатчаса (кВт/ч) може да поеме автомобила. Затова и изданието Newsweek посочи електромобилите, които се зареждат най-бързо.

12-те най-бързо зареждащи се електромобила (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петърчо, оправи ги тези волтове и ватове, защото чак такава батерия от 800 кВт няма, а ако си имал предвид 800 киловолта, бедна ти е фантазията за какво става дума. Електрошоковете са с по толкова.