IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дисплеят на Renault Megane E-Tech има повече пиксели от iPad9

Екранът е устойчив на удари и може да издържи 15 години, твърдят французите

Изцяло електрическият Renault Megane E-Tech е много важен модел за френския производител. Електромобилът оборудвана с много нови технологии, които не се срещат в други автомобили Renault.


Renault Megane E-Tech дисплей


Особено гордост за производителя представлява неговият интерфейс OpenR Link, състоящ се от два големи екрана, проектирани да работят като смартфон. Те са разработени от компанията Continental специално за модела на Renault Първият екран е 12,3-инчов цифров приборен панел, а към него е свързан 12-инчов вертикален информационно-развлекателен дисплей.

Екраните са със специално стъкло тип Gorilla, което е закалено и много устойчиво на удар. Производителят твърди, че то е устойчиво на надраскване и трябва да издържи 15 години. TFT-дисплеите предлагат разделителна способност от впечатляващите 267 пиксела на инч, което е малко повече от 264-те на последното поколение на iPad.


Renault Megane E-Tech дисплей


От Renault съобщават, че екранът има покритие против отблясъци, като разполага със същата технология с микро-жалузи, която се използва за екраните на някои компютри. Панелите на OpenR Link също така регулират яркостта си в зависимост от нивото на външната светлина.

Екраните работят с операционна система Android и поддържат както Android Auto, така и Apple CarPlay. Използването на операционната система Android означава, че Google Maps е предварително инсталирано.


Renault Megane E-Tech дисплей


В основата на дисплеите е най-новата платформа Snapdragon Automotive Cockpit на Qualcomm, която прави екрана седем пъти по-гладък от предишната система на Renault. Тя е дело на LG Electronics, откъдето гарантират, че двата екрана ще работят безпроблемно.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Може да издържи 15 години, може и да не издържи 15 години... Досега всеки купил Рендак е ревал. Ако не тая година - следващата. Изсипваш една шапка пари за глупост на търкалета: ни комфорт, ни мощност, ни издържливост... посредствено на всички нива, всички ти се смеят и накрая вземе че се счупи...
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стопанисвах го не 3 а 13 години, второто ми сега е на 100 х.км. от 2017г. и само обслужване,а тези с първите коментари явно наистина или нямат коли или карат дараци по на годините на баба им и километрите от земята до луната и обартно.Такива с техните мнения са ми писнали до болка.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 9,не разбира се всеки има право на мнение,но до коментар 10 нищо съществено не прочетох,а колегата Вин е прав отвсякъде с това че когато си *** в дадена област освен оплюване и подигравки друго празния мозък не може да измисли.А що се отнася до Рено 2 ново карам,като първото го стопанисвах 3 години без особени проблеми,като най-вече годишното обслужване и нищо друго,сега колата я ползва детето ми и пак без особени разходи,та Рено си върви и доста след 15 години,защото тя е от 2005г.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Как обичам да си чистя дисплея всеки ден, не е истина?! Иначе трява да си закача санитайзерче вместо ароматизатор, та да е чист. Ама като пече слънцето, и това не помага! И затова си хакнах супер-дупер дисплея и го включих към едно дистанционно за телевизор, дето стават за всичко! Та чак го залепих на волана, да не се обърквам. Сега си джиткам и не ми пука. Въпросът е, че имам дигитал-върхар в таралясника! Бррррръъъъм и газ до дупка!
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Всеки, който има какво да сподели нека пише, но няма едно мнение или информация до тук! Само опити за омаловажаване, подигравки, глупости. С електрификацията се дава ново начало в надпреварата на автомобилостроенето, по добре поемай информация, отколкото да се опитваш да отдаваш, като не си в час!
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До8 ( преди 2 години )
    Значи според болната ти логика, само тези, които са си купили нова кола могат да пишат. Доста инфантилно от твоя страна изказване
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Олее, като чета постовете, да ви имам "форума"! Сигурно един от писалките до тук голтаци, не си е купувал нова кола :)
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Рено фън до #1 ( преди 2 години )
    дисплеят си върви, реното не!
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Тоя дисплей... ( преди 2 години )
    разбира се направен от немската фирма Континентал, ще издържи поне 10-15 рендета!
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    джърман минети ( преди 2 години )
    Екстра е нищо общо с немските кло зети