IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа първи снимки на наследника на Kadjar

Сто прототипа на Astral ще изминат над 2 млн километра на тестове

През миналата година Renault обяви, че готви нов SUV от клас C, който ще замени Kadjar в гамата на марката, като премиерата му ще се състои до няколко месеца. Сега френският производител разкри подробности за бъдещия модел, който ще се казва Astral.


Renault Astral


Компанията вече е подготвила 100 прототипа, които ще бъдат подложени на тестове. Те ще навъртят общо над 2 млн километра, като 600 000 км бъдат изминати в реални условия по пътищата на Франция, Испания, Германия и Румъния., а 1,4 млн – на писта. При тестването инженерите на Renault ще се съсредоточат върху подобренията по новата платформа CMF-CD3, окачването и системите за подпомагане на водача.

Новият Astral ще прекъсне всички връзки с Kadjar не само заради платформата, но и с премахването на дизеловните двигатели от гамата. В Renault залагат само на електрифицирани бензинови задвижващи агрегати – 1,2- и 1,3-литрови микрохибриди с турбо, работещи със стартер-алтернатор съответно, захранван съответно от 48V и 12V.


Renault Astral


Благодарение на електрификацията вредните емисии на двигателите ще бъдат около 105 гр/км, а мощността ще достигне 200 к.с. Част от технологиите на Astral ще бъдат взаимствани от новия Nissan Qashqai, но интериорът ще повтаря до голяма степен този на новото Renault Mégane E-Tech, което е с изцяло електрическо задвижване.

Снимки: Renault 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 ити не си стока ама все още дишаш нали и тровиш въздуха.
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 5 не ги искат в сервизите,защото ремонтите макар и рядкост са евтини и далавера и голяма лапачка в тях няма,докато в един немски кош колкото по "луксозен" толкова по-чуплив с тежки,трудни и космическо скъпи ремонти са желани,защото там е хляба и салама Санчо и чашката да не забравяме.Френските марки освен,че са надеждни са и евтини за поддръжка.
  • #5
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Ичката ( преди 2 години )
    И аз не разбрах какви императори какви 5 лв, говорим си за марката дето не я искат в сервизите, заедно с мачката и елхичката
  • #4
    6 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какъв император бе :) Това е скапано рено :)
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Стоев ( преди 2 години )
    Не се съмнявам в успеха и на новия модел. Каджар-а не счупи рекорди по продажби, но се утвърди като надежден и доста приемлив всъотношението цена - качество SUV.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    не беше ли Austral?
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    megan 1.4i ( преди 2 години )
    Императорът отново задава стандарти! Респект!