IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците от Geely атакуват автомобилния пазар в САЩ чрез Renault

Съюзът между двата производителя ще доведе до създаване на нова марка, фокусирана върху хибридите

Китайската компания Geely и френският производител Renault скоро ще обявят създаването на съвместно предприятие, което ще донесе сериозни ползи и на двете страни. Според експерти, благодарение на него Renault ще може да възобнови дейността си в Китай - един от най-големите пазари в света, който французите напуснаха миналата година.


Renault


Алиансът ще създаде нова марка, фокусирана върху производството на хибриди. Моделите ще бъдат базирани на модулната платформа CMA, разработена от инженерите на Geely с участието на специалисти от Volvo, а китайският партньор на Renault ще предостави на френската компания логистични решения и производствени мощности в Китай. Renault ще се занимава с дизайна и маркетинга.


Renault


Според Ройтерс китайците ще получат достъп до южнокорейския пазар, където Renault е представено под марката Samsung. Според агенцията, Geely планира да започне производството на кросоувъра Lynk & Co 01, който в момента се представя в три версии: с бензинов двигател, бензиново-хибридна версия без възможност за презареждане от електрическата мрежа и plug-in хибрид.

Производството на модели на холдинга Geely ще се извършва в мощностите на Renault-Samsung, които напоследък изпитват затруднения. Основната идея на китайците е бизнесът в Южна Корея да бъде задна врата за Geely към пазара на САЩ.


Renault


Китайците ще се възползват от споразумението за свободна търговия между двете страни, а след това Geely ще организира доставката на Lynk & Co 01 в САЩ. Припомняме, че преди това друга китайска марка се опита да създаде бизнес за продажба на автомобили в САЩ - компанията Chery. тогава обаче се намеси факторът пандемия и спря амбициозните планове.

0 от 500
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нещата бързо се променят и след не многу време ще се окажем в един съвсем различен свят. Това че при нас нещата изглеждат горе доле еднакви през последните 10тина години, Китай се променя до неузнаваемост и даже ни е трудно да си представим такъв напредък. Със всичките си позитивни и негативни гледни точки разбира се