IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От 0 до 282 км/ч за 17 секунди - Tesla Model S Plaid в действие!

Вижте как работи новият режим Track Mode (ВИДЕО)

С добавянето на режим Track Mode, електрическият седан Tesla Model S Plaid увеличи максималната си скорост от 262 на 282 км/ч. Той прави редица подобрения в електронното управление, като е настроен за максимална производителност. А благодарение на нея, Model S Plaid трябва да бъде най-бързият седан на планета.


Tesla Model S Plaid


Максималната скорост обаче е доста относителна, като е много важно и времето, за което тя ще бъде постигнат. Видео, заснето от екипа на Carmine's Import Service, има за цел точно това – постигането на максимума за възможно най-кратко време.

В случая тестът е проведен на бетонна писта, като резултатите са наистина впечатляващи. Факт е, че данните от GPS-системата се различават от тези на компютъра на автомобила, но това е напълно нормално. Така Model S Plaid успява само за 17,1 секунди да развие максималната скорост от 276,65 км/ч. Уредите на самия автомобил отчитат малко по-висока стойност – 280,3 км/ч.



Тестът е извършен при външна температура от около 5 градуса по Целзий, като седанът е снабден с гуми Michelin 4S, напомпани за случая до 2,8 бара. Явно не е активирана системата лънч-контрол за стартиране. Вместо това, екипът избра режим Track, който има малко по-слабо ускорение, но позволява на автомобила да достигне максималните 282 км/ч.

0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    И "истинските" коли не са в мнозинството си спортни а само определен процент на определена цена
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да кажеш, че електрическите коли са спортни, защото има 1-2 модела които конглокират истинските спортни коли, е все едно да кажеш, че Нисаните са спортни защото правят ГТ-Р. За момента са просто прилични коли и имат бъдеще. Толкова.
  • #2
    7 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Уверявам тесладжийте, че собствениците на коли като М5 и Е63 амг за същите пари сън не ги хваща защото правят 0-100 за 1 сек повече и 280 за 5 сек повече. Ама нека се мучат бyдaлитe.
  • #1
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Дръгел за зомбирани. 20тина годишен премиум седан с 3-400 коня прави 300 и то с приятен звук, а не бръмчене на вагинален стимулатор