IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обнови Model S и му добави важна функция

Електрическият флагман получи нови светлини и нов заряден порт

Tesla започна производството на обновения Model S преди повече от 6 месеца, като флагманският електромобил се предлага с обновен интериор, освежен екстериор и ревизирана задвижваща система. Но изненадващо американската компания започна тестове на нови прототипи на модела преди около месец, без да споменава какво още подготвя.


Tesla Model S


Сега стана ясно, че Tesla Model S получава допълнително обновление за настоящата моделна година, като то засяга някои дреболии по външния вид, но и доста важно технологично подобрение. След новия "ъпдейт" седанът се е сдобил с изцяло нови предни и задни светлини, както и лека промяна в дизайна на задницата, в стила на по-компактния Model 3.


Представеният обновен модел е за тайландския пазар, като най-накрая се сдобива със заряден порт CSS, който вече ще е стандартен за модела, както и за кросоувъра Model X за пазарите извън САЩ. Това е важно, тъй като с тази система автомобилите на американската компания ще могат безпроблемно да зареждат и на останалите зарядни станции, освен в мрежата Supercharger.


Tesla Model S


Model 3 електромобилите можеха да зареждат чрез CSS от известно време, докато за флагмана този тип чарджър бе опционален. А след като Tesla отвори станциите си и за други електромобили, нейните собствени зарядни колонки в Европа минаха на този стандарт. Така ползата ще е двойна.

Важно е да се спомене, че американският производител има навика да прави различни обновления по електромобилите си за различните пазари. Така, може да се окаже, че на някои места Tesla Model S може и да не се сдобие с новия дизайн на светлините или това да се случи на по-късен етап.

Но източник от компанията е потвърдил, че новият тип заряден порт ще навлезе повсеместно, а новите светлини са за всички международни пазари, включително европейския.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До #3 ( преди 2 години )
    Най-накрая един човек, който гледа отвъд това, което виждат другите. Смятам, че си напълно прав. С всеки следващ закон, конвенция и осакатяване правата на човека, все повече и другите хора започват да виждат и да се усещат, че живота им е предрешен още от раждането.И отново, новия способ за следене на хората (технологично) естествено идва от запад. Аз имам и друга теория - Мъск е подставено лице, пионка, ползвана да разкрива вече отдавна измислени технологии (познайте чии), държани досега скрити
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Казва се CCS (combined charging system). Същия тип 2 контакт, но с 2 големи клеми долу за плюс и минус - да смуче прав ток хайвана. A най-важният ъпдейт от последната седмица е Track mode (пистов режим), който включва Race и Drift подрежими. И не на последно място - може да работи успоредно с драг режима. Начи светне ли червената ракета на таблото и напише ли ти Peak performance ready, мачкаш десния пe..aл и обръща посоката на въртене на Земята.
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Класика ( преди 2 години )
    Обнови защото мафията измислила ковид му налива като бездънна яма пари! А новата функция е още едно проследяване и слухтене и записване какво прави и какво иска добитъка от матрицата!
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тези портове за шофиране не ги поставят в бажаника и под предния капак така или иначе се отварят ще са защитени са от влага и от обледеняване