IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz работи върху собствени двигатели за електромобили

До 2024 г. компанията трябва да се откаже от използването на чужди мотори

Германската компания Mercedes-Benz планира да започне да произвежда двигатели за своите електрически автомобили през 2024 г. В момента двигателите за марката се доставят от външни партньори, сред които са ZF и Valeo-Siemens.


Mercedes-Benz EQS


Плановете на Mercedes бяха обявени от един от топ-мениджърите в концерна Daimler – Маркус Шефер. Той уточни, че компанията търси начини да се откаже от услужите на други фирми и да започне да поставя на моделите си електрически двигатели, собствено производство.

Сега един от доставчиците на немската марка е компанията ZF Friedrichshafen, като нейните двигателите на са поставени на модела EQC. Друга известна компания, която произвежда резервни части - Valeo Siemens eAutomotive, произвежда моторите за електрическия флагман на производителя от Щутгарт – седана EQS.


Mercedes-Benz EQC


„Към момента имаме готови прототипи на електромотори, които изглеждат многообещаващо и ни правят оптимисти. Тези агрегати са по-леки, по-ефективни и по-компактни от бензиновите двигатели, и съответно заемат много по-малко място под капака“, коментира Шефер.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Чичовото ( преди 2 години )
    Защо го правят!? Защото Мерцедес обича заедно с икономистите си, да поставят подводни камъни в продуктите си, за да сте им абонати в сервизите. Мога да дам примери...ама по-добре ги избягвайте.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Мерцедес не прави двигатели за ел. коли, не прави скоростни кутии не прави БАТЕРИИ. не прави гуми.Ми какаво прави талиги за ел. коли и шие седалки в Пакистан.Немското автомобилостроене приключи. Само в Дупница и на Горубяне още не го знаят.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Ти сериозно ли се доверяваш на "превода"!!