IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQV се превърна в туристически кемпер

Машината е със соларни панели за презареждане на батериите, докато почивате

Европейската индустрия за кемпери и каравани стана по-електрифицирана, благодарение на представената наскоро конверсия на Mercedes-Benz EQV от швейцарската компания Sortimo Walter Rüegg PLC. Специалистите направиха ваканционна машина, с която да направите почивката си сред природата без никакви вредни емисии.


Sortimo EQV


EQV е изцяло електрическият еквивалент на вана Mercedes V-Class. От Sortimo предлагат богата гама модулни доработки, които превръщат екологичната машина в компактен кемпер. Сред екстрите е разгъващ се покрив, покрит със соларни панели, които предлагат 400-ватова мощност за зареждане на стартовия акумулатор и допълнителните батерии.

Разгъващият се покрив добавя по-високо жизнено пространство в минибуса плюс легло, а под него, след сгъване на седалките, се разпъва още едно пълноразмерно легло. Компанията е добавила и кухненски бокс с мивка, двоен газов котлон, хладилник и шкафчета за съхранение на посуда. Те се намират в специално отделение зад последния ред седалки.


Sortimo EQV


Все още няма детайлна информация как добавеното тегло на кемпера от Sortim се е отразило на пробега на електрическия Mercedes EQV. По принцип, германският автомобилен производител предлага буса с два варианта на задвижването. EQV 300 е с 90-киловатчасова батерия с пробег между 326 и 363 км. EQV 250е с 60 kWh акумулатор и автономност межу 213 и 236 км.

Електрическият бус се предлага с интелигентна навигационна система, която предлага активен мениджмънт на пробега, за да се избегне падане на батериите. И докато EQV в Германия започва на цени от 67 818 евро за версията 250 и 72 280 за 300, то все още не се знае каква е цената за конвертирането му в кемпер от швейцарските специалисти.

Повече снимки на кемпера Sortimo EQV вижте в галерията:

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези соларни панели колку могат да помогнат за зареждането на батерията, могат ли цялата да я заредят и за колку време (на слънце)