IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо екостикерите са пълна безсмислица?

10 въпроса за спорната нова система за годишни технически прегледи

Има ли полза от въведените миналото лято екологични стикери за автомобилите в България? На 7 януари министърът на транспорта Николай Събев ще трябва да отговори в парламента на въпроси, поставени в последните месеци от омбудсмана Диана Ковачева и депутати от ДБ. Но всъщност въпросът за смисъла от така наречените екостикери бе поставен от Automedia.bg още през 2019 година, когато предложението за тях още се обсъждаше на ниво работни групи.
 
  
екостикер
  
   
Независимо от възраженията, екостикерите бяха въведени през миналото лято - и незабавно вдигнаха цената на техническите прегледи от 40-45 лева преди това до средно 60 лева след стикерите. Цената щеше да си струва, ако цялото начинание имаше някакъв ефект върху чистотата на въздуха. Но всъщност смело можем да кажем, че въвеждането на екологичните групи и стикерите за тях е едно от най-безсмислените дела в историята на транспортния сектор в България.
  
  
10 ключови въпроса за екостикерите (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 9 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Какъв въглероден двуокис те е подгонил бе, чиче? Присънва ли ти се?
  • #6
    22 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    трябва да върнем и лепенките че автомабила е застрахован и че е маркиран също както и модела на алармата да върнем и винетния стикер както и касовата бележка от техническия преглед също напстъклото а за пожарогасителя и аптечката ако остане място на прозореца квитанция от общината за платени данъци и касова бележка за заредено гориво както и лепенката за дота и екологичния клас на гумите и всички ще са доволни и ще оправим въздуха в шопландия че избягаха врабчетата а пчеличките хванаха гората
  • #5
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Много смислени въпроси. В крайна сметка ние дишаме въздуха в нашите градове. Че ще има ограничителни мерки само в София на всеки е ясно.
  • #4
    16 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Автомедия, въглеродният двуокис не е основният парников газ. Нито кумулативно, нито претеглено. Излагате се!
  • #3
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Баба Меца Сан ( преди 2 години )
    То тва за лапането ясно, не забравяме де живеем. Но след като карам евро 4 на газ и попадам в същата група като дизела не виждам смисъла от упражнението.
  • #2
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Джоди ( преди 2 години )
    След като има толкова важна информация в тях да махаме регистрационните табели и да караме само по стикери...
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да лапка др. Кънев, то е ясно