IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин отмени техническите прегледи в Русия

Новият закон ще засегне само частните автомобили, които са над 50 милиона

Часове преди края на 2021 г. президентът Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителната техническа проверка на превозните средства в Русия.  Това обаче ще засегне само превозните средства, които се използват за лични цели, като техният брой в страната е около 50 милиона.


преглед


Задължителната проверка остава задължителна в няколко случая. Първият е за превозни средства на възраст над четири години в случаите, в които те сменят своята собственост и трябва да получат нова регистрация, а също така и при конструктивни промени по автомобила, които трябва да бъдат легализирани. 

На преглед ще се подлагат такситата, както и личните превозни средства, използвани за служебни цели. Техническите проверки остават задължителни за автобусите и камиони, без значение от тяхната възраст. 

Според новия закон, контролните органи могат да изпратят превозното средство на преглед само при очевидна техническа неизправност, която създава риск за автомобилното движение. В правилника се запазва точката, която задължава собствениците да следят за техническото състояние на собственото си превозно средство.

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Луда работа вие бихте ли си пуснали жената да ви закара децата в кола дето 5 години никой не и е гледал т-кото състояние и не се знае да кажем дискове накладки спирачна в какво състояние са. Той Путин преди да го карат или да лети съм сигурен, че машината се проверява.
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Между другото и в България първите 3 години няма ТП. В България може да не се правят стриктно ТП, но примерно ако отидете в СБА, поне газове и спирачки се измерват коректно. Дори твърде коректно заради централизираната система относно емисиите. Но един от ефектите, когато отидеш на ТП и ти кажат, че имаш дефект примерно в ръчната спирачка, а ти не си го знаел, е че ще отидеш на сервиз да ти я натегнат примерно. Без ТП няма как да знаеш тия неща или няма да обръщаш внимание.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Не се споменава в статията, каква е причината за отмяна на ТП и откъде се е тръгнало, за да се случи това. А мисля това е по-важно, не извадки от крайния резултат.
  • #13
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Стара новина… поне з ( преди 2 години )
    Тук отдавна са премахнати. Поне в 2/3 от пунктовете прегледа е пунтамара. Еко стикери се раздават въз основа на датата на регистрация в талона, без да се мерят реалните емисии на двигателя. Сигурно 30% от колите са с неработеща ръчна спирачка! Да не говорим , че съм виждал таксита в отчайващо състояние напр. с изолирани задни спирачки и стикер да техническа изправност.
  • #12
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Коро.лино ма сбъркан ( преди 2 години )
    Досега 2/3 от видеата за ол.игофренски кре.тенски изпълнения на пътя идваха от бъл.Хария , сега с новия указ здрав ръст ще има.Ха Ха ха, какъв указ и там, че те и без това са на първо място по умрели с тия строшен пътища и бъл.Харска корум.*** милиция.Цър.волан балкански явно съвсем е изперкало.Не Само, но повече й от век на границите с другите държави, като минаваш (не ще) А си и има пунктове, за проверка- щото Граница минаваш бе жалък балкански де.бил ,а не някое си там помашко село!
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Нали от 01.01.22 при прегледите газовете ще се отчитат централно и тогава ще ни дават екологичната категория. Това прави нещата доста по-сериозни.
  • #10
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    У нас като ги има , колко от вас са ги върнали ? А хората които жулят с разни баракуди и неща като прегледи , застроховки , данъци се им нещо чуждо?
  • #9
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Досега 2/3 от видеата за ол.игофренски изпълнения на пътя идваха от Расията, сега с новия указ здрав ръст ще има. Жужето Ботоксанко явно съвсем е изперкало. Сега на границите с другите държави ще има пунктове за проверка, минаваш и тогава влизаш.
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    на ужасното от техническия преглед е махането на стикера същото е и с гражданската идиотизъм сър
  • #7
    20 rate up comment 7 rate down comment
    не съм му фен , обач ( преди 2 години )
    До някъде разбирам подобно решение- ако и там всеки минава преглед на честна дума, както е у нас поне да не си губят времето