IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai и Кia са най-крадените автомобили в Русия

В Топ 10 на най-често отмъкваните марки има производители на камион и автобуси

Автомобилите от корейските марки Hyundai и Kia представляват най-голям интерес за крадците в Русия, съобщава една от най-големите застрахователни компании в страната - ВСК, която публикува списък с най-често отмъкваните превозни средства.


крадец


На първите 3 места в тази неприятна за собствениците класация за азиатски брандове. Лидер е Hyundai, който през 2020 година е бил на трета позиция. За първите 9 месеца на 2021 година обаче са откраднати с 35% повече автомобили от тази марка.

Второто място е за Kia, която преди година беше лидер, но сега се отчита 43% спад на кражбите на нейните коли. На трето е Toyota, като тук също се отчита отрицателна динамика - намаление с 44%. Това е напълно логично, след като общият брой на кражбите в страната за първите 9 месеца са намалени с 20% спрямо миналата година.

На 4-о и 5-о място се нареждат автомобилите на Lexus и ВАЗ/Lada. При японската марка се отчита спад от 7%, докато при руската има ръст от 13%. Веднага след тях се класира Mitsubishi, който досега беше извън Топ 10. От него изпадат марките Mercedes-Benz, Mazda и Ford, които през 2020 година заемаха съответно 8-о, 9-о и 10-о място.

Любопитното е, че на 8-а позиция сега се подреждат производителят на камиона ГАЗ, а на 10-о е MAЗ, чиято основна продукция са автобусите. Явно обаче кражбите на големи превозни средства са доста разпространени в страната.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не ме учудва, на което и видео в туб-а първото което прави впечатление е че половината коли са хюндай , лада и кия, защото са най достъпните произвеждани на територията на онд