IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски военен концерн пуска електромобил с 435 к.с. и 463 км пробег

Кросоувърът Е-Neva ще получи два електромотора и цифров приборен панел

Руският концерн Almaz-Antey, който разработва и произвежда военни системи за противовъздушна отбрана, патентова дизайна на бъдещия електрически кросоувър E-Neva и разкри неговите характеристики. Най-впечатляващите от тях са мощност от 435 к.с., ускорение от 0 до 60 км/ч за 2,7 секунди и максимална скорост от 197 км/ч.


E-Neva


Almaz-Antey публикува и серия от снимки на интериора на бъдещия си електрически автомобил, а също така частично разкри неговия външен дизайн, като на една от снимките се вижда предната оптика на E-Neva. Едновременно с това в сайта на патентното ведомство на Русия (FIPS) се появиха и патентни изображение на кросоувъра.

Според информацията, електрическият автомобил е базиран на архитектурата на модела Neva, който беше показан в края на лятото като част от изложението Армия-2021. Платформата е проектирана от завода в Обуховски (част от концерна Almaz-Antey), който се занимава с производството на командни пунктове за ракетните войски. Тази архитектура позволява поставяне на два електромотора – по един на всяка ос, както и на батерия с капацитет 90 кВт/ч. Освен това, се предвижда и хибриден вариант на модела с електро-химически генератор, работещ на водород.


E-Neva


Що се отнася до електрическия автомобил E-Neva, той ще достигне дължина от 4,5 метра, което го позиционира в същия клас кросоувъри като Volkswagen Tiguan, например. Мощността на модела е 435 к.с., а пробегът с едно зареждане – 463 км. Ускорението до 100 км/ч не се посочва, но се уточнява, че от 0 до 60 км/ч то ще отнема 2,7 секунди. Максималната скорост е 197 км/ч.

В разработката на кросоувъра участва и Политехническият институт на Санкт Петербург, който работи и по друг проект за руски електрически автомобили - "Кама-1". Съдейки по снимките на интериора, в салона на E-Neva ще има огромен 15-инчов екран на мултимедийна система, цифров приборен панел а и волан с две спици (според една от версиите дизайнът му е заимстван от последните модели на Skoda).

Още снимки на новия руски електромобил - вижте в галерията:

Засега не се посочват сроковете за производство и за поява на пазара на модела, както и евентуалната му цена.

Снимки: Almaz-Antey

0 от 500
  • #9
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Петя ( преди 2 години )
    А датата на производствоще е в далечното бъдеще. Иначе на картинките сме добри.
  • #8
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Шофьор ( преди 2 години )
    Каквото и да се опитват да направят , все АК47 ще се получи.
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 и 6: Отнема 2.7 секунди от 0 до 60 км/ч, а не до 100 км/ч
  • #6
    13 rate up comment 31 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че руснаците са високотехнологична нация е факт за другото не знам
  • #5
    21 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Tesla Model 3 който при задвижването е най-технологично напредналия автомобил с 450 коня прави 0-100 за над 3 сек. Руснака без никакъв опит в ел. коли и без технологии за батерии от същите коне, ще постигне 2.7сек :)Много са силни на приказки тия.
  • #4
    34 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чудя се автора, който превежда статии от руски медии, дали е наясно, че такива новини са предназначени за "вътрешния" пазар на русия и че периодично се измислят такива фанстасмагории за да се подържа патриотичния дух на руснаците, че са велика и технологична нация. Няма нужда ние да знаем за тези глупости, нека си ги четат там, те никога няма да станат реалност. Много добре знаем качеството на руските автомобили.
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Както и да го гледаш 435к.с не могат да постигнат ускорение от 2.7сек то 100. Трябва теглото на тая кола да е под 1 тон за да стане, а това е невъзможно на този етап, защото батериите тежат много.
  • #2
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Както обикновено - картинки и обещания, после нищо. Като оня робот, дето го показаха на изложение, а то се оказа, че имало човек вътре...срам голям беше.
  • #1
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Учителя ( преди 2 години )
    Пуска го? На фотошоп ли?