IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на втория кросоувър на Alfa Romeo са ясни

Tonale получава задвижващите агрегати на Jeep Compass

Полското интернет-издание Spider's Web Autoblog разкри подробности за размерите и гамата двигатели на втория кросоувър на Alfa Romeo - Tonale. Според информациите, той ще споделя една и съща платформа с Jeep Compass, като ще получи и неговите задвижващи агрегати.


Alfa Romeo Tonale


Това означава, че Tonale използва архитектурата Smile Wide 4x4, на която освен Compass е изграден и Jeep Renegade. В гамата агрегати ще попадне plug-in хибридна система с 1,3-литров бензинов двигател и електромотор на задната ос, развиващи съвкупна мощност от 240 к.с.. и 270 Нм. С този агрегат Compass ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди и изминава 49 км само на електричество, но по-всяка вероятност моделът на Alfa ще се справи по-добре.

За Tonale е предвидена и „мека“ хибридна система с 48-волтов стартер-генератор и същия 1,3-литров турбомотор без електрическа помощ. Двигателят е с две нива на мощност – 130 и 150 к.с., като се комбинира с 6-степенна механична или с роботизирана (DDCT) скоростна кутия. Задвижването е само предно.

Jeep Compass се предлага и с дизелов двигател 1.6 Multijet II (130 к.с. и 320 Нм), съчетан с ръчна скоростна кутия, но засега не е известно дали Alfa Romeo ще го получи. По размери Tonale се доближава до американския си „брат“, като междуосието на двата модела е еднакво – 2636 мм. Дължината, широчината и височината обаче са различни - съответно 4528 (-133 мм), 1835 (-39 мм) и 1604 милиметра (-36 мм).

Много по-малък като размери ще бъде субкомпактният Brennero – третият кросоувър на италианците. Той ще използва платформата CMP на Peugeot-Citroen, а производството му ще стартира през април 2023 г. Планът на Alfa Romeo предвижда поне още един нов модел – хибридно купе GTV.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Язък за визита! ( преди 2 години )
    Егати подигравката са тези миксери със 120к.с. на това купе, което ще е поне 1400кг.!Ще бъде алфа умрело, не Алфа Ромео!