IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo определи основния си конкурент

Италианците ще се боят с Mini, като ще предложат съперник на Countryman

Италианският производител Alfa Romeo подготвя премиерата на кросоувъра си Tonale, който ще бъде представен през следващата година и ще трябва да се конкурира с модели като Audi Q3. Пускането на компактния SUV беше забавено по нареждане на новия изпълнителен директор на компанията Жан-Филип Импарато, който не беше доволен от хибридната система на модела.


Alfa Romeo Tonale


Бившият шеф на Peugeot обаче има по-сериозни планове, като те включват и пускането на пазара на още по-малък SUV, който ще трябва да се конкурира с Mini Counrtyman. Той ще носи името Brennero и именно на него се възлагат огромни надежди.

„Убеден съм, че мога да се боря срещу Mini и да изведа Alfa Romeo на печалба след 10 години загуби. За да стане това, трябва да имаме сериозно присъствие в сегментите B-SUV (малък) и C-SUV (компактен). Да останем в сегашното положение – натикани в ъгъла, не е опция пред нас“, категоричен е Импарато.


Alfa Romeo Tonale


Според топ-мениджъра, няма опасност Alfa Romeo да загуби статуса си на премиум-производител, предлагайки конкурент на Mini. Той посочи, че това са направили дори BMW с X1 и Mercedes-Benz с GLA. Импарато е наясно още, че единственият начин за постигане на успеха е създаването на автомобили, които потребителите искат. И пример за това е именно Mini и неговия Countryman.

Друга стъпка за постигане на успех е поставянето на производствени ограничения. Според Импарато, няма смисъл от производството на нишови модели – като 4C, например, тъй като интересът към тях е много слаб. Подобни автомобили може да се правят само по поръчка на клиента.


Alfa Romeo Tonale


Шефът на Alfa Romeo очаква се Tonale и бъдещото Brennero още през 2023 година да представляват по-голяма част от продажбите на марката. През 2024 година ще дебютира и първият електромобил на компанията, а през 2027 всяка нова Alfa Romeo ще бъде напълно електрифицирана.

0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Алфата си е прекрасна кола, особено джулия, по дизайн точно приличат на Мазда, доста индивидуални и не им пука какво иска пазара и без това продават малко бройки.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Реалист ( преди 2 години )
    Така като гледам с Мазда се конглокират май...
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Знам, защото ставаха вътрешна конглокенция на Ферари. Но според мен това беше грешка, можеха само да спечелят от този проект.
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лука ди Монтедзомоло не им даде двигатели и проекта за производство увисна
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Остава и да възродят проекта на онзи германец за Lancia Stratos. Човекът предложи идеята на Фиат, но те отказаха. Явно ги достраша, че беше много добър проект и ще е реална конглокенция на Ферари.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Очакваше се ( преди 2 години )
    Най-после все пак основните им пазари Италия и Франция точно с това че се търсят малки модели са известни