IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Stelvio отдава почит на легенда

Версията 6C Villa d'Este излиза в ограничен тираж от 85 бройки

Някои вероятно са чували за Alfa Romeo 6C 2500 Villa d'Este от 1949 г. Това е един от най-емблематичните и най-елегантни модели на компанията, който е перфектен пример за стила на спортните коли от Италия в средата на миналия век. Сега той е почетен от специалната серия на Alfa Romeo Stelvio, наречена „6C Villa d'Este".


Alfa Romeo Stelvio „6C Villa d'Este


От кросоувъра ще бъдат произведени само 85 бройки, който се отличават по трислойната си боя Etna Red. Именно тя е първата препратка към едноименния предшественик от 1949 г. Всички автомобили от серията ще бъдат оборудвани с 2,2-литров турбодизел с 210 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела Q4.

Машината вече е на разположение на дилърите, като струва 73 100 евро. Освен специалния червен цвят, Stelvio 6C Villa d'Este е снабден с хромирани рамки на страничните прозорци и 21-цолови джанти. На подглавниците на седалките от кожа и с електрическо регулиране има бродерия „6C Villa d'Este", докато на таблото се откроява силуетът на легендарната 6C 2500 SS Villa d'Este.

Още снимки на кросоувъра от специалната серия - вижте в галерията:

В стандартното оборудване на кросоувъра влизат специален лост на автоматичната скоростна кутия, системи от второ ниво на автономност (ADAS), задна камера, предни и задни сензори, безжично зареждане за смартфона и автоматично управление на задната врата.

Що се касае до легендарния 6C 2500 SS Coupé, той участва в Конкурса за дизайн „Villa d'Este" през 1949 г., където печели голямата награда. От италианският спортен автомобил с редови 6-цилиндров двигател и шаси, отделено от корпуса, са произведени само 36 бройки, като всички са по поръчка на клиенти.

Още снимки на легендарния модел - вижте в галерията:

Днес такъв автомобил струва между 500 000 и 1 млн евро в зависимост от състоянието му.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Alfa Romeo Forever ( преди 2 години )
    Единственна и неповторима, това е Alfa Romeo. Легенда от която е създаден най добрия спортен автомобил на света Ferrari.
  • #10
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаххх кви стопове ве, то няма алфа дето може да стигне далечината преди да се развали. Смятай кви коли харесвате разхлопани, отъркани за по няма 4-5 хил. лв., от па дъци, ама то ако няма пък италиански коли и рено, всички д е били без два лв. трябва да ходите пеш.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 2 години )
    голфаджии само цапат под всяка статия за Алфа Ромео. Същото става и когато гледат стоповете на Алфата как изчезват в далечината.
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    Колкото и да псувате и хулите италианското автомобилопроизводство винаги им гледате стоповете...Карайте си селските, прости, грозни, скучни, пенсионерски гоУфове и пасати и си мечтайте на ФИАТ, Ланча, АЛФА Ромео, Мазерати и т.н.!
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не, мозъка ми е на тая дето те е родила в сливата и се изля там, през оная ми работа
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Изненада ( преди 2 години )
    Я, ама при тебе под каската и мозък ли имало?!
  • #5
    6 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    *** алфаджии няма какво да кажат с тези пилешки мозъци и само бият негативни палци. Пълен смях сте.
  • #4
    6 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    маркетолозите какво ли не измислят за да продадат един технически неинтерес3н продукт забавно е как балъците се връзват на лимитирани бройки
  • #3
    5 rate up comment 18 rate down comment
    до 2 ( преди 2 години )
    От едната страна имаме неразбрана красота между два фалита, а от другата имаме успешни производители на автомобили. Иначе на втора ръка до 5000 хил. лв. си заслужават алфите.
  • #2
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Срамъ и позоръ ( преди 2 години )
    Алфа Ромео и Мазерати и от другата страна имаме кошниците Голф и порше кайен