IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японците измислиха система за автоматично нагряване на фарове

Специален прозрачен кръг се залепва към повърхността на осветителните тела

Японският производител на автомобилни компоненти PIAA обяви началото на продажбите на система за отопление на фаровете. Устройството устройството изглежда като прозрачен кръг, който е залепен към повърхността на фара и се нагрява до температура от 60 градуса по Целзий.


фарове


От компанията производител посочват, че новата система е предназначена предимно за LED-оптика, която сама по себе си не се нагрява достатъчно, за да стопи полепналия сняг или ледена кора.

За първи път за разработката на PIAA беше съобщено преди година, но сега устройството е пуснато в свободна продажба и струва от 16 хиляди йени (около 120 евро). За този период технологията е усъвършенствана, като първоначално филмът се нагряваше само до 50 градуса по Целзий, но след това температурата беше повишена до 60 градуса.


фарове


Освен това, вече възможно устройството да се свърже към бордовата система от 24 V, която често се среща при камиони и хибриди. Прозрачният пръстен автоматично започва да се нагрява, когато температурата на околната среда падне под 5 градуса по Целзий.

Нагревателят може да се захранва от проводника за запалване или от всеки друг съвместим източник, включително захранването на мигачите. Консумацията на енергия е приблизително 5W на всяка страна.


фарове


Подобни устройства се предлагат и от други компании. Например, финландската компания Canatu произвежда прозрачен филм, изработен от полимерен материал, който е устойчив на температурни промени и оборудван с компактни нагревателни точки.

0 от 500