IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota GR86 ще има кратък живот в Европа

Спортното купе ще се продава само 2 години на Стария континент

Спортното купе Toyota GT86 се задържа на пазара цели 9 години, преди да излезе неговият наследник GR86. Той обаче явно няма да има тази възможност, което го прави още по-ценен и го превръща в истински колекционерски автомобил, като това се отнася за клиентите в Европа.


Toyota GR86


От японската компания обявиха, че новата GR86 ще има много кратък живот на Стария континент – само 2 години. Причината са новите правила за безопасност, които влизат в сила в Европа през 2025 г. и които не позволяват продажбите на купето. Ограниченията няма да засегнат другите пазари и там GR86 ще продължи да се предлага.

В Toyota са решили да не ограничават производствените квоти, но спортният модел ще може да се купи само през 2023 и 2024 г. Представители на марката определиха това като „уникална възможност“ за придобиване на автомобил, който след време ще се превърне в истинска колекционерска находка. И съответно цената му ще расте през годините.


Toyota GR 86


Предимството на GR86 в случая е, че това ще е последният подобен модел в историята на Toyota. Експерти очакват повишаване на цената и на предшественика му – GT86, но то няма да бъде толкова сериозно и ще засегне само добре запазените и немодифицирани бройки от модела, които се предлагат на пазара на употребявани автомобили.

Снимки: Toyota

0 от 500