IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри европейската Corolla Cross

Кросоувърът идва с хибридно задвижване на всички колела и подобрени технологии

По-рано тази година Toyota разкри спецификациите на кросоувъра си Corolla Cross за американския пазар, а сега от компанията съобщиха подробности и за европейския вариант на модела.


Toyota Corolla Cross


Единствената разлика във външния вид са фаровете, но има редица промени по интериора. Той е с типично европейско оформление, като разполага с 12,3-инчов цифров приборен панел, както и с 10,5-инчов екран на мултимедийната система. За сравнение, предлаганите в Америка версии са със 7-и и 8-инчови екрани. Кросоувърът работи и с изцяло новата операционна система на Toyota, която позволява съхраняване на информация в облак и обновяване от разстояние.

Задвижването на европейския вариант става с хибридна система от пето поколение, която се състои от 2,0-литров 4-цилиндров двигател, литиево-йонна батерия и електрически мотор. Съвкупната мощност е 197 к.с., а това е с 28 к.с. от модела за САЩ, който е без хибридна технологии.


Toyota Corolla Cross


Клиентите могат да изберат и опцията за задвижване на всички колела с монтиран отзад електродвигател с мощност 41 к.с. Той се активира автоматично при необходимост и позволява на модела да ускори от 0 до 100 км/ч за 8,1 секунди.

Европейската Corolla Cross е оборудвана с голям набор от системи за подпомагане на водача, включително избягване на сблъсък, разпознаване на пешеходци и на насрещно движение, както и помощ при преминаване на кръстовище. Има адаптивен круиз контрол, работещ на пълна скорост, система за следене на лентата, асистент за пътни знаци и опция за наблюдение на мъртви зони. Списъкът с възможности се допълва от автоматични дълги светлини и система за аварийно спиране.

Още снимки на европейската Corolla Cross - вижте в галерията:


Доставките на Toyota Corolla Cross за Европа са планирани за есента на 2022 г., тогава ще станат ясни и цените на кросоувъра.

Снимки: Toyota


0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Супер е. Само му трябва вариант без ауспух.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Петко ( преди 2 години )
    Нещо симпатично и от Тойота, толкова десетилетия им бяха нужни.
  • #10
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Дедо ( преди 2 години )
    дано е здраво, иначе е много, ама много грозно ..като УАЗ Буханка
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8. Колега, някога :(( SUV значеше suburban, после пък решиха :)), че щяло да значи предимно Sport. Няма оправия, ей! Сегментите, които се означават с букви - от A до F, обичайно се ползват за класически пасажерски коли. При СУВ не е прието да се говори за сегменти с букви, а ги класифицират чрез "описание": Мини, Компактен, Среден, Пълноразмерен, Голямогабаритен. В тази статия Корола Крос е в сагмент компактен. След като се появиха "кросоувърите, класиф стана въпрос на лична и субект емоция
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Suzuki s cross с емблемата на Toyota
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако Рав4 е SUV от сегмент C, това трябва да е B сегмент, или се бъркам нещо?
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Долу са спекс на амер. версии. ДА, има някаква разлика. Рав4 дълга база е малко по-голям и с 5 см. по-голяма колесна база, но разликите между двете според мен не са достатъчни, че Корола да е определен като компактен, а Рав като мидклас. Като изключим фаровете, дизайнът също е сходен. В САЩ само конвенц. двиг, на чудесна цена 22 до 27 К Щ.Д. Европа е хибрид и цената не ща да я знам, щот съм плашлив :)))
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    A welcome addition to the lineup, the 2022 Toyota Corolla Cross will fit in the compact crossover class with room for five passengers and 25.5 cubic feet of cargo space behind the rear seats. The Toyota Corolla Cross is 175.6 inches long with a 103.9-inch wheelbase, 88.4 cubic feet of passenger space and three trim levels to choose from L, LE and XLE. The 2021 Toyota RAV4 makes room for five passengers.The larger Toyota RAV4 has a 105.9-inch wheelbase and is 180.9 inches long.
  • #4
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста са назад с дизайна, този можеше да е актуален преди 5-6 години. В този сегмент могат да вземат пример от Мазда.
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Иван ( преди 2 години )
    Но като дизайн е доста близо, да не кажа, че дизайнът е на 80% идентичен с Рав 4.