IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри подробности за новия Prius

Популярният модел ще смени поколенията догодина

Новото поколение на най-популярния хибрид в историята – Toyota Prius, ще излезе догодина. Това съобщиха от японската компания по време на събитието E-Volution, посветено на американската премиера на електрическия кросоувър bZ4X.


Toyota Prius


Представители на Toyota разкриха съвсем малко подробности за модела, като по думите на един от тях, „той ще бъде нещо наистина изненадващо и невиждано досега“. Той намекна, че следващият Prius ще бъде по-мощен и по-икономичен от предшественика си, като ще получи и някои нови технологии.

Настоящата генерация на Prius е на пазара от 2015 г., като се задвижва от комбинация от 1,8-литров бензинов атмосферен двигател и електрически мотор. Тя ще се запази и при новото поколение, но двата агрегата ще бъдат модернизирани и ще получат по-компактна, но по-мощна литиево-йонна батерия. Сегашната е от поколение XW50 и има капацитет от 8,8 кВт/ч, които стигат за преход само на ток от 40 км.


Toyota Prius


В Toyota са се отказали от идеята за разработка на изцяло електрическа версия на Prius, тъй като за компанията е много важно моделът да запази достъпната си цена. Известно е обаче, че през 2025 г. ще излезе модификация с двигател с вътрешно горене, която изгаря водород.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До по-долния ( преди 2 години )
    То добре че ел.колите са общо 200 в България.Че ако бяха 200000 нали ти е ясно кога ще ти дойде реда да заредиш на тия общо 200 станции.
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Haha ( преди 2 години )
    И ти какво.Ще спреш Теслата до прозореца на партера и ще пуснеш разклонителя.
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    И тая Тесла къде ще я заредиш в България.Едни оптимисти от Атаро клима бяха си взели.После се оказа че за сервиз трябва да платят платформа до Австрия.А през това време да маат джапанки.
  • #5
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    То пък ВАГ какво прави.Нови турбо двигатели дето тубата с масло трябва да е в багажника.Предпочитам старо изпитано отколкото новите еднодневки.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако има с газова уредба, ще привлекат повечно еко любители.
  • #3
    6 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ох горките! Всички други марки представят нови модели и нови платформи, а тези щели да обновяват 20-годишен модел. А защо чакаха толкова много? Ще стигнат Тесла ама друг път. Тесла няма моделна гама, а внедрява нововъведенията веднага след като са готови. Прави средно по 27 промени по производствената линия на седмица. Останалите правят промените чак при следващия модел.
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    щом искат фалит, така да е
  • #1
    5 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Известно е обаче, че през 2025 г. ще излезе модификация с двигател с вътрешно горене, която изгаря водород - това искам да го видя - по-скъпо гориво със сложна система за пълнене и съхранение и ниското КПД на ДВГ както и всякакви замърсявания като CO2, СО и азотни окиси. Уникално ще е...