IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser Prado става хибрид с 400 коня

Всъдеходът ще получи и нова дизелова версия за Европа

По-рано тази година Toyota представи новото поколение на Land Cruiser 300, като това е най-големият всъдеход на марката, но той не е предназначен за Европа. На Стария континент компанията продължава да продава версията Prado, която се предлага с 3 или 5 врати, и с един дизелов двигател.


Toyota Land Cruiser


Според последните информации, в Toyota готвят сериозни промени за този модел. В Япония, например, той ще получи нов хибриден задвижващ агрегат. Засега не е ясно дали това ще бъде класически хибрид или plug-in, но е сигурно, същата системата ще се предлага малко по-късно и на европейския пазар.

Изданието CarsGuide твърди, че в основата на бъдещия хибрид ще бъде 2,4-цилиндров бензинов двигател с мощност 250 к.с., който ще се комбинира с електромотор. Така общо системата ще предлага около 400 к.с.

Новият Land Cruiser Prado ще бъде изграден на платформата TNGA, която допълнително ще подобри всъдеходните способности на модела. Смяната на поколенията е планирана за догодина, като първоначално Prado ще се предлага с 2,8-литров турбодизел и с 2,7-литров атмосферен мотор. Хибридът ще излезе през 2024 година.

Всичко това е сериозна стъпка напред за Toyota, тъй като този модел е в гамата на марката още от 2009 година. И единственият двигател, с който се предлага е 2,8-литров турбодизел с 204 к.с. Той се комбинира с механична или автоматична скоростна кутия.

Снимка: Toyota

0 от 500