IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лукзозен седан на Toyota става крос-купе

SUV-версията на Crown ще бъде представена догодина

Следващото поколение луксозния седан Toyota Crown, което е в процес на разработка, ще се превърна в купе с 4 врати в стила на Audi A7 Sportback. Според японското издание Best Car, моделът ще се предлага и като крос-купе, което ще бъде представено до края на 2022 година.


Toyota Crown


Този автомобил ще получи увеличен до 170 мм пътен просвет, както и допълнителна пластмасова защита на каросерията. Така автомобилът ще прилича на истински SUV, като ще се различава от обичайния фастбек, който ще се предлага само с предно предаване.

Крос-купето обаче ще получи задвижване на четирите колела, като това ще бъде системата E-Four с електромотор на задната ос. Подобна схема се прилага при модела Harrier (Venza). Новата гама двигатели ще включва актуалния 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 245 к.с., както и хибриден агрегат. В неговата основа ще е 2,5-литров атмосферен мотор с 280 к.с.

Предполага се, че новото поколение на Toyota Crown ще бъде представено най-късно до лятото на следващата година. Премиерата на „всъдеходният“ вариант ще се състои няколко месеца по-късно.

Снимка: Best Car

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 6 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Толкова се посредствени че даже най-грозната кола не могат да направят колкото и да се стараят все има по-грозни от тях.