IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

28-годишна Toyota Supra се продава за 300 000 долара

За същата сума може да се купи почти ново Lamborghini Huracan

Любопитна оферта се появи в eBay тези дни. Тя е от американския щат Илинойс, където се продава произведена през 1993 година Toyota Supra A80. Тъмно-сивото тарга купе с пробег от само 15 500 км е оценено от компанията Diamond Motorworks на 299 800 долара.
  
   
Toyota Supra A80


Продавачът обяснява високата цена с идеалното състояние на автомобила, както и с напълно прозрачната му история. На практика машината е напълно нова, тъй като нищо по нея не е модифицирано и тя не е стъпвала на писта. Колата е с фабричните си настройки, като е изминала едва 15 500 км.

Каросерията тип „тарга“ е със свалящ се твърд покрив, но го няма познатият заден спойлер. Под капака на тази Supra е поставен 3,0-литров мотор 2JZ-GTE с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 320 к.с. Двигателят е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия Getrag.


Toyota Supra A80


Колата наистина е забележителна и е в перфектно състояние, но цената от близо 300 000 долара определено е стряскаща. За същите пари може да се купи Lamborghini Huracan от 2017 година.

Сумата е рекордна за Supra, ако не се брои автомобила о същия модел, който Пол Уокър караше в „Бързи и яростни“. Неговият беше оранжев на цвят, произведен през 1993 година и се продаде на търг за 550 000 долара.
   
   
Още снимки на 28-годишната Supra - вижте в галерията:

Снимки: Diamond Motorworks

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 6 - Ако тая група не беше малка, но платежоспособна, щяха да се продават още "такива коли". Виж Айфоните и някой други - Имат модели по 3000 лева. Преди 15 години, 600 лева за телефон беше "ехеее". Ама явно имало пазар.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лично аз обвинявам Бързи и Яростни, па вие си говорете, каквото искате.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Май доста хора не го осъзнават, но колите от миналия век са правени от инженери с бензин в кръвт. Сега се правят от пъпчиви и рошави програмисти, счетоводители и маргетинг стратези. Това трябва да ви подскаже целите и резултата от готовия продукт. Да, за обикновенния човек новите коли са ок. По приятни, по комфортни, по лесни и глезещи. Има обаче и НЕобикновнни автоентусиасти. Те търсят по сурови , опасни, дразнещи коли. И тази група хора не е никак малка и явно е платежоспособна.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Дженезис ( преди 2 години )
    Жалко е да гледаш как посредствено мислищи младежи,без да имат възможностите и дачия нова да си купят,ръсят бисери за величието на непознати им коли,и осъжат други,без никакви реални факти.Почти няма немска премиум кола,която да съм пробвал,но...нищо по особено освен цена и скъпа подръжка,нищо повече от Японски или Корески премиум.Най доброто ми решение бе да сменя мерседес за лексус и бмв за..Дженезис!! Е на някой .макар късно,му идва умСъс здраве си карайте немските бенгии
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Lexus LFA e повече от прекрасен автомобил, очаквам с нетърпение новото издание. Yaris GR е една сензация на годината, 86 e прекрасен ентри левъл спортен автомобил. Не пишете глупости, как едно време разбираш ли са правели автомобили, а сега не... Yaris GR със сигурност от тук натататък цената му ще се покачва, защото се превърна на момента в съвременна класика. A на LEXUS LC какво му е например?! И изобщо Lexus са страхотни! При все че не съм голям фен на Тойота, не мога да си затворя очите.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От времената когато тойота правеха чудесни спортни автомобили, а не като сега да вземат *** на бмв.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Stambingo JDM ( преди 2 години )
    Цените за МК4 Супра се изстреляха в космоса, буквално! И все пак ако имах парите бих си взел МК4 Супра, но не и тази цената е скандално висока