IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota кани бъдещите купувачи на GR 86 да тестват грешната кола

Клиентите сядат зад волана на Subaru BRZ, за да усетят разликата

Всички знаят, че Toyota GR 86 и Subaru BRZ са братя близнаци. Всъщност, между двата модела има малки разлики във външния вид, но в крайна сметка те използват една платформа и разчитат на един и същи основни агрегати, което би трябва да означава и еднакво поведение на пътя.


Toyota GR 86


Очевидно отношенията между двете компании са доста близки, но все пак всяка от тях би предпочела клиентът да купи нейната версията на спортния модел. Новият GR 86 вече се продава в Япония и за да убеди клиентите си в качествата му, Toyota ги кани да карат и двата автомобила. Това ще стане на специално събитие Fuji 86 Style, което ще се проведе на легендарната писта Fuji Speedway.

На знаменитото трасе евентуалните клиенти ще могат да тестват едновременно GR 86 и Subzru BRZ, което е доста смел ход, защото винаги има опасност някой да хареса други автомобил. От Toyota са категорични, че при разработката на новия GR86 екипът на компанията „се е фокусирал върху предоставянето на уникалното усещане за шофиране на автомобила с интуитивно управление и инстинктивна отзивчивост, линейна реакция и изключителна пъргавина при горните граници на производителност“.


Toyota GR 86


От компанията не посочват разликите между двете коли, но все пак се споменават предлагането на персонализирани детайли и аксесоари за GR. По-важното обаче е, че Subaru също присъства на събитието, като поема половината от разходите, което означава, че едва ли ще има сериозна разлика между двата модела.

И GR 86, и BRZ използват 2,4-литров двигател "боксер" с 4 цилиндъра, генериращ 228 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, а задвижването е към задните колела. И двете коли са с по-твърда конструкция и по-нисък център на тежестта в сравнение със своите предшественици. Самото събитие е на 21 ноември, а цената на билета за посещение е малко над 20 долара.

Снимки: Toyota

0 от 500