IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готови свой аналог на Toyota GR 86

Бъдещето „градско купе“ ще получи хибридно задвижване

Прототип на спортно купе, което е изградено на платформата на близнаците Toyota GR 86 и Subaru BRZ, но с предна част на Lexus, беше заснет по време на изпитания в Япония. Според местните медии, този модел ще се казва Lexus UC, като ще дебютира през есента на 2021 година.


Lexus UC


Изданието Spyder7.com твърди, че бъдещият модел ще получи хибриден силов агрегат, в чиято основа е 2,4-литровият бензинов мотор, поставян на новите GR 86 и BRZ. Инициалите UC означават „Urban Coupe” (градско купе), като засега не е известно какъв тип хибрид ще бъде то – мек, стандартен или зареждащ. Съответно, не се знае и мощността на агрегата, но във всички случаи тя ще бъде над 235 к.с., колкото развива 2,4-литровият атмосферен двигател на GR 86 и BRZ.

Като размери бъдещият Lexus UC ще превъзхожда Toyota GR 86. Дължината на купето ще бъде около 4,5 метра срещу 4,23 при GR 86. В същото време новият модел ще бъде забележимо по-къс от актуалния Lexus RC, чиято дължина достига 4,7 метра.

Предната част на новото спортно купе на луксозната японска марка ще бъде оформено в стила на моделите LC и GS. Интериорът на бъдещото „градско купе“ ще получи голяма част от елементи, познати от новото поколение на кросоувъра NX, сред които е и нова мултимедийна система.

Снимка: Spyder7

0 от 500