IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доказано - склонните към психопатия карат германски коли

Оказва се, че и шофьорите на електромобили са по-опасни на пътя

Ако се вярва на общоприетото мнение, шофьорите на BMW се отличават с най-арогантно поведение на пътя. Затова и резултати от проучване във Великобритания едва ли ще изненадат някого.


шофьори


Изводът на учените е, че шофьорите на BMW показват повече „психопатични наклонности“ от останалите на пътя. В изследването са участвали над 2000 британски водачи, като всеки от тях е съобщил марката, регистрационния номер и цвета на автомобила, който кара, а след това се е подложил на тест за психопатия.

Резултатите са по скала от 0 до 36, като тези, които са получили до 18 точки, са нормални хора. Оценените с между 19 и 26 имат умерени психопатични наклонности, докато тези с 27 и повече най-вероятно са пълни психопати.

За щастие на човечеството, средният резултат от изследваните 2000 души е 6,6 точки, като никой не получава повече от 18 точки. Изследователите обаче ги подреждат според проявените от тях психопатични наклонности. Съответно първи са шофьорите на BMW със среден резултат 12,1, следвани от тези на Audi с 11,7.

„Резултатите показват, че е по-вероятно тези водачи да проявяват психопатични черти като завишено самочувствие и липса на угризения или вина“, обясняват изследователите.

BMW- 12,1

Audi - 11,7

Fiat - 7,0

Mazda - 6,4

Honda - 6,3

Ford - 6,1

Mercedes-Benz - 5,9

Citroen - 5,8

Volkswagen - 5,4

Hyundai - 5,3

Renault - 5,3

Volvo - 5,2

Nissan - 5,0

Peugeot - 4,8

Toyota - 4,7

Vauxhall (Opel) - 4,7

Seat - 4,3

Kia - 4,2

Skoda - 3,2

Резултатите от вида задвижване също са доста любопитни. Оказва се, че собствениците на електрически превозни средства са най-застрашени да бъдат психопати - 16 точки. Водачите на хибридни автомобили получиха средно 9,8 точки в теста, бензин - 7 точки, а дизел - 5,2 точки.

При цветовете собствениците на златисти автомобили получават 12,7 точки, на кафяви - 12,2 точки, на зелени - 8,5, на черни - 7,6, на сини – 7, на бели - 6, на сребристи - 5,5 точки и на червени - само 4,9. „Красивите“ номера също крият риск от психопатия – 13,8 точки, докато при тези с нормалните резултатът е 5,3 точки.

0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 26 ( преди 2 години )
    Жалко сравнение. На европейския пазар топ модела на Тойота е Камри. Карал съм чисто нов такъв / купен Август 2021 от шоурума /. Отстъпва на А4 и Ц клас като окачване, двигател и интериор. За по-скъпите модели на немското трио изобщо няма смисъл да говорим.
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    morski63 ( преди 2 години )
    До #30.Защото спазвам правилата или това са глупости според теб."Рядко" не значи винаги.И въобще не стои в гаража-40 000км за 2 год.
  • #22
    6 rate up comment 20 rate down comment
    morski63 ( преди 2 години )
    Карам чисто ново BMW G05 и не съм психопат или парвеню-просто мога да си го позволя.Относно размера на онази ми работа,мога да уверя всеки и то на практика.Toyota ще стигне технологично сегашното развитие на BMW,Mercedes i Audi след минимум 10г.Между другото в града рядко превишавам 60 км/ч,а на магистрала 150км/ч
  • #21
    5 rate up comment 13 rate down comment
    До 26 ( преди 2 години )
    Явно познаваш само хора които са си изгубили работата или бизнеса. Защото не познавам човек който да се е позамогнал и да не е слязъл моментално от Тойотата и да се качи на немски премиум. Не казвам че Тойота е лоша, просто Немците са 5г. пред тях. Което видиш днес в немските премиум марки, ще видиш в Тойота след 5-6 години. Самия Факт че Лексус пусна матпични фарове тази година а в Голф и Пасат се монтираха от 2015г. Дори Шкода май сложи матрични фарове преди Лексус.
  • #20
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До: Албен ( преди 2 години )
    Няма шанс да караш и двете марки които са коренно различни една от друга. Качиш ли се веднъж на Toyota забравяш за немските автомобили. Познавам много хора които са преминали от немското към японското но обратното не съм чувал. Още повече пък да карат японски и немска кола. Абсурд.
  • #19
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Откритие ( преди 2 години )
    Руските учени са открили, че няма английски такива.
  • #18
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А всъщност става дума за малки патки, импотентност или и двете. Накратко - тежки комплекси и липса на самочувствие.
  • #17
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    АлбенТи си умен човек. Помислил си и за кефа и за джоба. Така е най добре. И аз съм така. БМВ и Пежо. Според нуждата и настроението винаги имаш избор.
  • #16
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-зле са собствениците на Ауди, при които психопатията е комбинирана с комплекси и обикновена глупост. По глупост в челото е Шкодак, особено собствениците на малките нови джипчета на базата на Фабия, които си въобразяват, че карат голяма кола и всички са под тях.
  • #15
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста интересно, че в тая британска класация няма британски автомобил!!! Па после *** им вярвай!!!