IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лесният начин да се отървете от леда по стъклата

За целта руснаците масово използват един "домашен коктейл", който се приготвя за минути

Съвсем скоро, на мнозина от водачите на моторни превозни средства ще се наложи да излизат за работа половин час по-рано, защото колата ще трябва не само да загрее, но и да разтопи леда по стъклото. Сега ще ви разкажем как значително да ускорите този процес и да си запазите поне още 15 минути от сутрешния си сън.


замръзнали стъкла


В света обаче няма по-активни изобретатели на ежедневни чудеса от руския народ, особено що се отнася до зимата и студа. Животът принуждава руснаците да решават всеки проблем бързо и евтино, така че тънката кора лед на предното стъкло определено не ги плаши.

Множество експерименти с гореща вода, рециркулация на въздуха, вечерно и сутрешно проветряване на автомобил, както и експерименти с парцали и картонени кутии върху стъклото не са толкова ефикасни. За целта руснаците масово използват един "домашен коктейл", който се приготвя за минути. В случая е достатъчно да смесите най-обикновена зимна течност за чистачки със спирт, като това се прави у дома при стайна температура. След изсипване на този коктейл в шише с пулверизатор, всичко е готово. С оставеният на стайна температура разтвор сутрин напръсквате замръзналото стъкло и почти веднага (след десетина секунди) можете да почистите стъклото с чистачките.

Този метод, разбира се, няма да помогне от последиците от замръзващия дъжд и други „апокалипсиси“ на времето, но обикновеният „ежедневен“ лед може лесно да бъде отстранен. Съотношението на въпросния разтвор е 1:1. Пробвайте!

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Моето решение, спирам така че пред мен да има стена, за щастие до блока има паркоместа и никога не е замръзнал прозореца.
  • #10
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Алкохола ( преди 2 години )
    Един нстински руснак никога няма да съсипе спирта за тази работа.
  • #9
    8 rate up comment 24 rate down comment
    дядо Пепи ( преди 2 години )
    Това са препоръки и съвети за селяците, които продадоха кравите и тракторите на село, за да си купят боксониери в Обеля и им викат софиянци. Най-голямата им гордост да си купят един барутняк и го спрат в градинката срещу блока, за да си го гледат от прозореца. Така, както са си спирали каруцата на село. Макар, че в случая колата нищо не е виновна за селския манталитет. Иначе ако в едно шише се смесят равни количества вода и оцет, и с него се напръска стъклото се почиства за отрицателно време.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    коктейла се продава готов за 5лв. литъра в кауфланд номера е да не се чака да стане много студено и тогава да се сетим да търсим а вече да се разпродало и да няма...
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    И с долни *** става ако нямаш картон!
  • #6
    1 rate up comment 20 rate down comment
    Финландеца ( преди 2 години )
    БулгарГаню не е чувал за нагреватели от рода на Defa, Calix
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Katile ( преди 2 години )
    Не може ли просто и елементарно да сложим един картон/чаршафа на стъклото....?
  • #4
    17 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спирта изсушава уплътненията и корите...е8ем ти "рецептите" на източните Андрешковци.
  • #3
    23 rate up comment 11 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Продават, но Петърчо откъде да знае. Той си спомня как баща му е спукал стъклото на Москвича с гореща вода и търси решение в допотопна Русия.
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз просто съм си купил кола с нагревател на предното стъкло и няма нужда да слушам Петърчо и ушанките. Влизам, паля и след секунди пускам чистачките, които разкарват топящия се лед.