IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Франция се сдоби с нов автомобил

Удълженият DS 7 Crossback Elysee вече вози Еманюел Макрон

Настоящият президент на Франция - Еманюел Макрон, е един от малкото държавни глави, които използват почти серийни автомобили във всекидневието си. Досега той се возеше на леко преработени Peugeot 5008 и Renault Espace, но за церемонията по стъпването му в длъжност през 2017 г. беше подготвен модифициран SUV - DS 7 Crossback Presidentiel. Той се отличаваше от стандартния модел по големия люк на покрива и няколко детайла от екстериора.


DS 7 Crossback Presidentiel


Сега обаче президентът на Петата република получава малко по-сериозна машина. Това отново е DS 7, но този този път количеството на модификациите е доста по-впечатляващо. Първата от тях е, че това е хибридната версия E-Tense 300 с задвижване на всички колела, която все още не беше налична през 2017 г. При нея 1,6-литровият бензинов двигател на предната ос и електромоторът на задната развиват съвкупна мощност от 300 к.с.

Второ, кросоувърът е удължен с 200 мм, като междуосието вече достига 2938 мм, а общата дължина е 4790 мм. Цялото увеличение, както обикновено, отива при пътниците на втория ред седалки. И трето, този DS 7 Crossback Elysee е брониран, като това се вижда в масивните рамки на предния и на страничните прозорци. 


DS 7 Crossback Presidentiel


Производителят не дава информация за нивото на защита на автомобила, но то едва ли е високо. Ако се съди по снимките, дебелината на страничните прозорци не е толкова голяма, а и хибридна система с 1,6-литров двигател едва ли е предназначена за много тежък автомобил. 

На задния ред в салона вместо стандартния триместен диван са монтирани отделни седалки с електрическо управление, отопление и вентилация. Между тях има масивен централен тунел с дистанционно управление и осветление. Има и поставки за документи, зарядно за телефон и USB-изходи. 


DS 7 Crossback Presidentiel


DS 7 Crossback Elysee е боядисан в традиционния цвят на френския президент - Ink Blue. Колата е качена на 20-цолови джанти и има допълнителни светлини зад решетката на радиатора. Освен това върху каросерията и в кабината са монтирани множество табели с френски трикольор и буквите RF (т.е. République Française).

Специалният автомобил вече се намира в президентския гараж, а публичният му дебют се състоя на церемония в чест на Компиенското примирие от 11 ноември 1918 г. А ако на някой изборът на кросоувър, а не на луксозен седан, му се струва изненада, всичко си има обяснение - моделът DS 7 Crossback се произвежда във Франция, докато по-големият седан DS 9 се прави в Китай и се доставя в Европа от там. 

Още снимки на новия автомобил на президента на Франция - вижте в галерията:

Снимки: DS

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    и... ( преди 2 години )
    под капака 1.6л моторче с 1-2 евентулни електрички та да стигне 200-300коня и да движи теглото, без президента!
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    5, само частично си прав.Двигатели имаха допреди няколко години, спомни си 306 / 405 Mi16, те нямяха наследници дълги години. После изкараха 2.2 бензин и дизел, 6-к имаха, но като сложат някоя тромава ск. кутия и окуцяват модела. ГТ моделите ги "възродиха" скоро, но с 1.6 бензин и нямат "спортни версии" (и като че ли не се борят за такива) на колите си, прсто защото се целят в друга пазарна ниша
  • #4
    1 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Другите се возят във висок клас, Макарончо в среден клас аетомобил. :D
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До Едно ( преди 2 години )
    На мен пък предницата ми прилича на Мицубиши, а задните стопове на Алфа!!! Ти какво искаш, да му пльоснат Айфеловата кула на тавана ли, че да се различава от ....кола?!
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На нашите политици по едно Балкан-че и да въртят пeдали до парламанта и министерствата!
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само на мен ли на външен вид ми прилича на Audi Q7?