IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха електрически SUV с пробег 1000 км

Гигантската батерия на GAC Aion LX Plus се зарежда за 8 минути

Електрическите автомобили имали малка автономия? Китайският производител GAC не е на това мнение и представи новия си модел на ток - Aion LX Plus, който предлага пробег от 1000 км с едно зареждане.


GAC Aion LX Plus


Факт е, че тази стойност е според стандарта NEDC, който е „по-щедър“ от новия WLTP, използван в Европа и САЩ, но въпреки това постижението е повече от впечатляващо. Самият SUV представлява еволюция на модела V, който вече е на пазара, като новият кросоувър е със значително подобрена производителност.

GAC Aion LX се предлага с различни варианти на батерия, като пробегът е съответно 500, 600 или 700 км. На върха на гамата е версията Plus с 1000 км, при която батерията им капацитет от 144 кВт/ч. В случая акумулаторът може да се похвали с рекордно време за зареждане. При използване на специална станция с мощност 470 кВт батерията се пълни от 0 до 80% само за 8 минути, а от 30% до 80% - за по-малко минути.


GAC Aion LX Plus


Рекордните времена за зареждане на батерията GAC са възможни заради използването на графенови клетки, които също използват катод, направен от гъбест материал на основата на силиций. Така батерията има с 20% по-малки размери и е с 14% по-лека. Стартът на продажбите на Aion LX е насрочен за 19 ноември.

0 от 500