IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пробегът на Mercedes-Benz EQS се оказа с 1/3 по-малък от обявения

Лукозният електромобил изминава 563 км с едно зареждане на батериите

При премиерата на лифтбека Mercedes-Benz EQS (най-скъпият електромобил на германската марка) от компанията-производител посочиха пробег от 770 км с едно зареждане на батерията. Тестовете по стандартите на американската агенция за опазване на околната среда EPA обаче показа доста по-скромни резултати.


Mercedes-Benz EQS


Разликата между очаквания и реалния пробег е близо 1/3. Стандартната версия на EQS изминава 563 км, а тази със задвижване на четирите колела - 547 км. Това означава, че като пробег електрическият флагман на Mercedes отстъпва на обновената Tesla Model S и на седана Lucid Air.

Последният е рекордьор по пробег, като официалният му резултат е 837 км. Германският електромобил трябваше да покаже подобен резултат, тъй като батериите на двата модела са с почти еднаква мощност - 115 кВт/ч при EQS срещу 113 кВт/ч при Lucid Air.


Mercedes-Benz EQS


Двата електромобила могат да се похвалят и с отличен коефициент на аеродинамично съпротивление, което също е от огромно значение за пробега. От тестовете на EPA се вижда, че и размерът на джантите играе важна роля. Резултатът на версията EQS 450+ с 20-цолови джанти и задно предаване се отличава от тази на EQS 580 4Matic+ с 21-цолови джанти и задвижване на четирите колела.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #5
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Д-а-а-м само с АутоБилд пропаганда не става. Докато германците се занимаваха с "чист дизел" китайците правеха батерии. Сега първите са няколко години зад вторите. Дано наваксат, че има реална опасност цялата автомобилна промишленост на Европа да изтече в канала.
  • #4
    11 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Германците толко си могат..
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 2 години )
    Местя го....! Какъв критерий е таз агенция ?!!! Сега Агенцията за екологично бъдеще(също измислена) в Германия ще констатира шизофренично поведение на Тесла по пътищата и ще я обяви за опасна !
  • #2
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    Като всички нови мерцедеси от 2000-та година до сега... Евтини, считани, чупливи... Че даже и лъжат... Този марка от най-качествената стана за най-големите балъци....Само пълни *** ще предплащат огромни цени за шкаф с гуми, който конструктивно не се е променял от създаването му през 80-те...
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Росен ( преди 2 години )
    Аз минавам повече на газ със Дачията... Мани го тоя глокник....