IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се справя VW Golf GTI Clubsport 45 на "Нюрбургринг"

Хот-хечът се оказа по-бавен от конкурента си на Северната дъга (ВИДЕО)

В интернет се появи, в което е показано, как мощният VW Golf GTI Clubsport 45, преминава обиколка на Северната дъга на "Нюрбургирнг". Хот-хечът се нуждае от повече от 8 минути и така той се оказа със 7 секунди по-бавен от един от основните си конкуренти - Renault Megane RS Trophy-R.


VW Golf GTI Clubsport 45


Тази версия на модела беше пусната, за да се отбележи 45-годишнината от излизането на оригиналния модел Grand Touring Injection (GTI). Тя се предлага само с трансмисия DCT, която предава 300 к.с. от 2,0-литровия турбомотор към предните колела. Хечбекът е оборудван с редица подобрения, предназначени за каране на писта, като сред тях са преден диференциал с променлива блокировка и адаптивни амортисьори.

Зад волана на VW Golf GTI Clubsport 45 e пилотът-изпитател Кристиан Гебхард, който успява да даде време от 8 минути и 2,66 секунди за обиколка. Той познава отлично трасето, като по-рано успя да постигне 7 минути и 55,12 секунди с Renault Megane RS Trophy-R.



Къде се класира хот-хечът на Volkswagen в сравнение с другите автомобили с аналогични компактни размери? Mercedes-AMG A45 S е много по-бърз, като с него Гебхард постига 7 минути и 48,8 секунди. С предшественика на VW Golf GTI Clubsport 45 - GTI TCR, който е изграден на базата на Golf Mk7, през 2020 година Кристиан записва 8 минути и 4,92 секунди.

Volkswagen приключи с производството на Golf GTI Clubsport S, като ясно показа, че няма да се опита да си върне титлата за производител на най-бързия сериен автомобил с предно предаване на легендарното германско трасе.

Снимка и видео: Sport Auto

0 от 500