IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Cayenne Coupe постави рекорд на „Нюрбургринг“

Новата версия на модела все още не е получила официално име (ВИДЕО)

Все още неназована версия на Porsche Cayenne Coupe постави рекорд за най-бърз SUV на Северната дъга на „Нюрбургринг“, след като завъртя една обиколка на легендарното трасе за 7:38,925 минути. Така тя свали от върха Audi RS Q8, чието постижение беше 7:42,253 минути.


Porsche Cayenne Coupe


Самата модификация Cayenne Coupe все още не е представена, но нотариус официално я сертифицира като серийно превозно средство, а рекордът е вписан в категория „SUV, високопроходим автомобил, микробус, пикап“. Зад волана на машината отново беше тест-пилотът на Porsche – Ларс Керн, който има в кариерата си и други рекорди с автомобили на марката.

В случая купеобразният кросоувър е получил състезателна предна седалка и специална клетка за защита. При поставянето на рекорда автомобилът е качен на 22-цолови гуми Pirelli P Zero Corsa, които са специално разработени за този модел и се предлагат в стандартното му оборудване.


Porsche Cayenne Coupe


От Porsche не разкриват техническите характеристики на новия рекордьор, като обявиха единствено, че скоро ще представят серийната версия на модела. Твърди се, че той се задвижва от 4,0-литров V8 с двойно турбо, който развива 631 к.с. Това е по-малко от мощността на версията Turbo S E-Hybrid, но настройките на окачването и по-ниското тегло правят автомобила по-бърз.

Новият рекордьор има и друго предимство – благодарение на купеобразната си форма той е с по-нисък център на тежестта, а освен това е оборудван с активни аеродинамични елементи. Вижда се спойлер на покрива, както и дифузьор с поставени в средата тръби на изпускателната система.


Снимки и видео: Porsche

0 от 500