IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато „нормалните коли“ стъпят на „Зеления ад“

Вижте как Renault Twingo, Citroën AX и микробуси се справят на „Нюрбургринг“ (ВИДЕО)

Пистата „Нюрбургринг“ е идеалният полигон за спортни автомобили и суперколи, но това е и свещено място за всички фенове на бързите скорости. И не е задължително да притежавате Ferrari или Lamborghini, за да се забавлявате там. Както се вижда във видеото, нужно са сърце и смелост, за да си осигурите великолепни усещания. 


Нюрбургринг


За да карате на „Зеления ад“, както още е известно трасето, колата ви не трябва да отговаря на изисквания за конски сили. Не се нуждаете от мощен двигател или състезателни настройки, а само от четири колела (понякога  и дори две стигат), за да си прекарате добре.

Както се вижда във видеото, малките Citroën AX или Renault Twingo понякога се движат на ръба, като не успяват да следват правилната траектори, но пък предлагат хубаво спектакъл. Има хора, които отиват на пистата с малки микробуси, какъвто е случаят с Ford Tourneo Connect или Volkswagen Transporter, докато други усещат как крилата им растат, докато предизвикват Porsche 911 с малката си Škoda Fabia.



Какво е нужно, за да карате на легендарното трасе? Първо, задължително трябва да сте добре подготвен, особено ако идвате от далеч. През пролетта, както и през лятото, пистата е отворена почти всеки ден. Но понякога тя е западена за състезания или да частни тестове, така че трябва да проверите календара.

На „Нюрбургринг“ всеки може да си купи билет или билети за обиколка, като през уикенда те са 30 евро, а през седмицата - 25 евро. Предлага се и сезонна карта, позволяваща неограничен достъп до пистата целогодишно за скромната сума от 2200 евро. А ако не ви се кара по пистата, можете да заемете мястото до професионален пилот в спортна кола - като Mercedes-AMG GT R Pro например. Възможно е също така да наемете автомобили на място, ако не искате да рискувате със собствена си машина.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500