IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes постави под съмнение рекорда на Porsche 911 на „Нюрбургринг“

Причината е, че купето GT2 RS е с допълнителни подобрения за разлика от конкурента

Съперничеството между производителите, особено големите, движи автомобилната индустрия напред, като то често става повод за шеги, подигравки или за ожесточени спорове. Подобен е случаят с публикация в социалните мрежи, с която Mercedes-AMG „поздрави“ Porsche за поставяне на рекорда за най-бърз сериен автомобил на „Нюрбургринг“ по-рано тази седмица.


Porsche 911 GT2 RS


Какво всъщност се случи? Porsche 911 GT2 R с допълнителен пакет Manthey Performance Kit, който не влиза в стандартното оборудване на модела, разби предишния рекорд, държан от Mercedes-AMG GT Black Series. Именно това ядоса хората от AMG, тъй като техният автомобил е такъв, какъвто се продава в магазина.

„Честната конкуренция винаги ни е вдъхновявала. Поздравления за най-добрата обиколка на Северната дъга, въпреки че на Porsche му беше необходим допълнителен пакет, за да подобри рекордното време, което беше записано от серийния ни Mercedes-AMG GT Black Series“, написаха от Mercedes-AMG в официалната си страница във Facebook.


Mercedes-AMG GT Black Series


В AMG явно се чувстват измамени, но технически погледнато, пакетът Manthey за 911 GT2 RS е напълно легален и достъпен за европейските клиенти чрез гамата аксесоари Porsche’s Tequipment. Той дори се предлага с гаранция на Porsche – нещо, което конкурентите явно пропускат или не искат да признаят.

В същото време обаче Mercedes-AMG GT Black Series е изцяло разработка на AMG, докато в Porsche са използвали и външна помощ за GT2 RS. В същото време обаче не бива да се забравя, че това е поколението 991 на модела, а тепърва трябва да се появи и 992, което със сигурност ще вдигне летвата още по-високо.

Снимки: Mercedes-AMG, Porsche

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тя тесла е само с неофициални рекорди, мерено с телефон от фен. За официални още нямали произведен модел дето да ги постави и засега се пробват да изкантарят само 250 коньовите хотхечове.
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До тесладжиите ( преди 2 години )
    То кола ли е, като не чуеш звук, като натиснеш ***. Бегайте ги тия пластмасовите американски кошове.
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А бе незнам ентусиасти ама петролът се из1ерпва необратимо
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    P4elatabz ( преди 2 години )
    Нека тесла фа наоравят ДВГ и тогава да ви четем коментарите.База за сравнение никаква
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    #7 ( преди 2 години )
    а ве сушоар-ентусиаст - що не каза, че тая писта е към 4 мили и въпросната тесла е изцяло избушена, с пълна с ролкейджове, спойлери и т.н. подготвена за Пайкъс Пайк!? демек човек-малко ламарина, ролбари и БАТЕРИЯ - иначе угасва на 3-ия завой!
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Бе то хубаво ги надбягва, ама до 4-5км макс! След това Елънчо почва: ми то батерията прегря, тока свърши... Нюрбургринг - истинската писта е "цели" 21км! Нещо недостижимо за теслата - сега и поне в близко бъдеще.
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    Напиши Plaid alien в тубата да видиш на пистата (не на драг) пада ей това Порше, Lambo EVO и най-бързия McLaren и ела пак да се изкажеш :Д
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    #2 ( преди 2 години )
    Прав си, пак ще има бол оправдания, каквито само Елънчо ги може: то батерията прегряла, то трябва по 2-3 часа почивка, че на моторчето нещо..., ама чакай сега пак да заредим, че май тока няма да стигне за повече от 10-на км и т.н.и т.н.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Увредените... ( преди 2 години )
    от системно ползване на рено пак ги е напекло слънцето...
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    ;) ( преди 2 години )
    Магарцидес къде са тръгнали да се мерят с Porsche