IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan предлага тест на Toyota RAV4, за да продава свой модел

Със странното си решение марката иска да покаже предимствата на Rogue пред конкурента

В Nissan явно се напълно сигурни, че обновеният Rogue (известен на някои пазари като X-Trail) е много по-добър от Toyota RAV4 и затова ще предложи на клиентите си напълно безплатни тестови шофирания на конкурента през декември, съобщава AutoNews.


Nissan Roque/X-Trail


Японският производител очаква поне половината от 1074 американски дилърства на марката да прибегнат до нетрадиционната стратегия, което обаче крие и рискове, тъй като със сигурност част от клиентите на Nissan ще оценят разликите между двата модела по различен начин от очакваното. И напълно вероятно е някои от тях да се ориентират към кросоувъра на Toyota.

Вицепрезидентът на по продажбите и регионалните операции на американското подразделение на Nissan - Джуди Уилър, обаче е напълно убедена, че нейната компания само ще спечели от подобно сравнение. Според нея, клиентите ще останат впечатление от богатото оборудване, технологиите и първокласния дизайн на Rogue и в крайна сметка ще изберат този модел, защото той е по-доброто предложение.


Toyota RAV4


В Toyota също са наясно със стратегията на Nissan да използва техния RAV4, за да продадени повече бройки от своя SUV. "Поласкани сме от признанието и същевременно сме уверени, че техните дилъри най-после ще разберат, защо RAV4 е най-продаваният компактен SUV в САЩ", коментира директорът по продажбите на марката Боб Картър.

На местния пазар Nissan Rogue, моделна година 2021, стартира на цена о 25 540 долара. Кросоувърът се задвижва от 2,5-литров двигател с 4 цилиндъра, който развива 181 конски сили и 245 Нм. Стандартно автомобилът е оборудван със CVT-трансмисия и предно предаване. Срещу 1500 долара се предлага задвижване на четирите колела.


Nissan Roque/X-Trail


Конкурентът Toyota RAV струва минимум 26 050 долара, като базовият вариант е с 2,5-литров мотор също с 4 цилиндъра. Неговата мощност е 203 конски сили.

Снимки: Nissan, Toyota

0 от 500