IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-скъпия тест-драйв на света

Bugatti изкара на "Нюрбургринг" 20 милиона евро

В наши дни, освен че е модерно, е важно, почти всеки един нов автомобил да направи поне една обиколка на пистата Нюрбургринг, като част от разработките си. Независимо дали този тест има чак такова значение, или не - всички са на Нордшлайфе, за да изпробват машините си в най-екстремни условия.


bugatti


От друга страна, Зеленият Ад определено е важен за производителите на спортни хиперколи като Bugatti. Все пак, компанията предлага ексклузивни модели с уникална динамика и спортно поведение, като легендарното трасе определено е добро мерило за работата на инженерите. Това е и причината производителят да тества регулярно настоящите и бъдещите си модели, като част от процесите по разработка именно на Нюрбургринг.

И тъй като явно изглежда досадно да го правят с един автомобил, от Bugatti закараха 4 уникални машини "на терен" с ясната цел да открият перфектната настройка на окачванията им. Това, което е може би най-скъпата тестова флотилия в света, със стойност близо 20 милиона евро, включва Centodieci (8 млн. евро),  Divo (5 млн. евро),  Chiron Pur Sport (3 млн.) и Chiron Super Sport 300 + (3,5 млн. евро).

Да, сумата изглежда впечатляваща точно колкото и въплъщението й в тези машини. Според Bugatti, причината е повече от основателна: "Искаме да постигнем възможно най-добрите настройки на шаситата за нашите клиенти, както за ежедневни ситуации, така и в условията на шофиране при екстремни условия". 


bugatti


Нюрбургринг е може би най-предизвикателната писта на света, с необичайна топография и идеалната среда за екстремни тестове - 33 леви и 40 десни завои, 17-процентови качвания и спускания, денивелация от 300 метра и дължина от близо 21 километра.

По време на обиколките, инженерите следят внимателно цялостното поведение на автомобила, след което резултатите се оценяват и изпращат на екипа по разработки, който, ако е необходимо, да оптимизира допълнително нещата.

Повече снимки от "парада на суетата" на Нюрбургринг, вижте в галерията:

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само едно Ферари 250 GTO би струвало два пъти повече БЕЗ застраховката да се изкара на разходка пред тея слонове тук.