IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпото Bugatti излезе на пътя

La Voiture Noire е готово за доставка на собственика си

Най-скъпата нова кола на планетата - Bugatti La Voiture, която струва 11 млн. евро, беше заснета до завода на производителя във Франция. Автомобилът преминава пътни изпитания, след което ще бъде доставено на собственика му.


Bugatti La Voiture Noire


Хиперколата беше представена през март 2019 година на автосалона в Женева. Тогава обаче беше изложен прототип, който се задвижваше от електрически мотор, за да може да бъде лесно преместван. От Bugatti обявиха, че автомобилът струва 11 млн. евро без данъците, като вече е продаден.

Собственикът така и не беше разкрит, но се носеха слухове, че е някой измежду Кристиано Роналдо, бившия шеф на VW Group - Фердинанд Пиех и саудитския принц. Бадър Бин Сауд, но това така и не беше потвърдено.


Bugatti La Voiture Noire


Сега La Voiture Noire е напълно завършен, като запазва ексклузивната си каросерия в черен цвят и подобрена аеродинамика. Под капака е поставен 8,0-литров W16 с 4 турбини, развиващ 1500 к.с. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч.

Снимки: Instagram

0 от 500